Πολιτισμός

Quay Quinn Wolf: Η νέα του έκθεση με ώριμα, ταλαιπωρημένα δέρματα προσώπου

Quay Quinn Wolf: Η νέα του έκθεση με ώριμα, ταλαιπωρημένα δέρματα προσώπου

Πηγή Φωτογραφίας: quayquinnwolf.com

Quay Quinn Wolf: Λείες επιφάνειές που μοιάζουν σαν καραμέλα, με τα έργα να παραπέμπουν στα σχήματα που ακολουθούν οι άνθρωποι για την προστασία του δέρματός τους.

Εάν, σύμφωνα με το Διαδίκτυο, η μέση επιφάνεια ενός ενήλικου ανθρώπινου σώματος προσεγγίζει χονδρικά αυτή μιας ζωγραφικής 4 επί 4 ποδιών, τότε θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάθε επιδερμική εφαρμογή ορών, ενυδατικών προϊόντων και αιθέριων ελαίων που βρίσκεται πάνω του. Ο Quay Quinn Wolf οπτικοποιεί αυτή τη μεταφορά σε δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Jack Barrett στη Νέα Υόρκη: Untitled, ένα τεντωμένο ορθογώνιο από μαυρισμένο φυτικό δέρμα και ο συνεργάτης του, Rest, δημιούργησε ένα ακατέργαστο καμβά επεξεργασμένος με αιθέρια έλαια. Με τις λείες επιφάνειές τους που μοιάζουν με καραμέλα, τα έργα παραπέμπουν στα σχήματα που ακολουθούν οι άνθρωποι για την προστασία του δέρματός τους. Οι πίνακες φαίνονται βερνικωμένοι, αλλά αποκαλύπτουν επίσης μικρά σκισίματα και ατέλειες που τους κάνουν να αισθάνονται πιο αληθηνοί.

View this post on Instagram

A post shared by quay quinn wolf (@quayquinnwolf)

Τι απεικονίζουν

Αλλά σε αυτήν την ανησυχητική, ομολογουμένως γελοία σύγκριση του δέρματος με τη ζωγραφική, παραλείπουμε ορισμένα βασικά στοιχεία, ιδιαίτερα ότι η επιφάνεια του σώματος ανανεώνεται συνεχώς και ότι περισσότερο από οποιαδήποτε κρέμα, ο χρόνος είναι ο κύριος παράγοντας που αφήνει σημάδια στο δέρμα μας, επηρεάζοντας τις ραβδώσεις, την υφή και τις αποχρώσεις του. Πράγματι, ενώ η έκθεση του Wolf στο σύνολό της, με τίτλο «Repair», σχημάτισε μια εφεδρική, αινιγματική εξερεύνηση τελετουργιών αυτοφροντίδας, το ενδιαφέρον του καλλιτέχνη φαινόταν να βρίσκεται λιγότερο στη βιομηχανία ή στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος παρά σε κάτι πιο υπαρξιακό: την ανθρώπινη παρόρμηση προς ανανέωση, δεδομένης της συνεχούς φθοράς του χρόνου.

Σε αυτή τη γαλήνια εγκατάσταση με μόλις επτά έργα, όλα του 2022, ο Wolf αντιπαραθέτει υλικά που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής—μέταλλο, λατέξ, ατσάλι—με αυτά που συνήθως θεωρούμε τα πιο εφήμερα: αρώματα, λουλούδια, τα κύτταρα του δέρματος που ρίχνουμε κάθε λεπτό. Το Breathe, ένα μεταλλικό κουτί γεμάτο αποξηραμένη λεβάντα τοποθετημένο στο πάτωμα, γέμισε τον χώρο με ένα άρωμα που ξεκίνησε ευχάριστο, αλλά αργότερα αλλοιώθηκε, προκαλώντας πονοκέφαλο.

Αυτές οι υλικές εντάσεις μερικές φορές γίνονται φουτουριστικές. Δύο έργα στο πίσω μέρος της γκαλερί παραπέμπουν σε αυτό που θα ακολουθήσει. Στο Rose Water, ένα πλαστικό τύμπανο πενήντα πέντε γαλονιών, όπως ένα γλυπτό Roni Horn, καλύπτεται με ένα ημιδιαφανές κάλυμμα από λατέξ. Στο εσωτερικό, τα λευκά τριαντάφυλλα επιπλέουν προφανώς σε ένα γαλάζιο υγρό.

Ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης που βλέπει το σώμα και την επιδερμίδα με μια άλλη ματιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments