Πολιτική

Ομιλία Ζελένσκι: Οι αντιδράσεις για την ομιλία των Ελληνοουκρανών

Ομιλία Ζελένσκι: Οι αντιδράσεις για την ομιλία των Ελληνοουκρανών

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο οθόνης

Ομιλία Ζελένσκι: Αντιδράσεις προκάλεσε στην αντιπολίτευση η ομιλία του Ελληνοουκρανού που άνηκε στο τάγμα του Αζόφ.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ομιλία του Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή. Κατά την διάρκεια της Ομιλίας, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Ελληνοουκρανού στρατιώτη που μίλησε στην ελληνική Βουλή μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι ότι «ο παππούς μου τραυματίστηκε τρεις φορές από τους Ναζί, εγώ μάχομαι με το τάγμα Αζοφ».

Την άμεση αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του Ελληνοουκρανού που μάχεται με το τάγμα του Αζόφ. Τον χορό των ανακοινώσεων άνοιξε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος αποχωρώντας είπε: «Τι είναι αυτά τα πράγματα!».

Δείτε ολόκληρο το μήνυμα του Ελληνοουκρανού στρατιώτη

«Απευθύνομαι σε εσάς σαν ελληνικής καταγωγής. Λέγομαι Μιχαήλ ο παππούς μου πολέμησε στον πόλεμο κατά των ναζιστών και τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές.

Δε θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε όσοι συμμετέχουμε στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας, αλλά θα ήθελα να σας μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη.

Πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης είναι Έλληνες και ελληνικής καταγωγής και πάντοτε η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό της. Σήμερα η Μαριούπολη έχει καταστραφεί κατά 90% από τους Ρώσους ναζιστές από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς.

Από την 1η Μαρτίου η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές και μείναμε κάποια στιγμή χωρίς νερό, ρεύμα και τρόφιμα. Συμπατριώτες έχουμε μία πόλη που ζουν χιλιάδες και όπου πεθαίνουν χιλιάδες γι’ αυτό και παρακαλούμε να μας βοηθήσετε».

Γεροβασίλη: Απαράδεκτη η ομιλία στη Βουλή μέλους του τάγματος «Αζόφ»

Την αποδοκιμασία της εξέφρασε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία μέλους του νεοναζιστικού τάγματος «Αζόφ» στην ελληνική βουλή. Όπως δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη θα τεθεί το ζήτημα στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Κώστα Τασούλα για το αν ήταν ενήμερος και αν συμφώνησε. «Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον Ζελένσκι, απαράδεκτο που μίλησε στη Βουλή μέλος του Τάγματος Αζόφ» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη.

Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη έχει ως εξής:

«Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ.

»Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενημέρος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα».

ΚΚΕ: Ντροπή για τα κόμματα του νατοϊκού τόξου το χειροκρότημα στους ναζί του «Αζόφ»

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί το ΚΚΕ για τους παρόντες βουλευτές και κόμματα στην ελληνική βουλή κατά την ομιλία Ζελένσκι και ιδίως την ομιλία του ουκρανού νεοναζί του τάγματος Αζόφ, τονίζοντας ότι «ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή».

Μάλιστα το ΚΚΕ που απείχε από τη συνεδρίαση διαφωνώντας με την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάνει λόγο για «απόλυτη δικαίωση» της στάσης του ΚΚΕ να μην παρίσταται στην συνεδρίαση.

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη βουλή και την ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments