Οδηγός

Δημόσιο κινητικότητα: Άνοιξε ο Α’ κύκλος – Εγκρίθηκαν 15.722 αιτήματα φορέων

Δημόσιο κινητικότητα: Άνοιξε ο Α’ κύκλος – Εγκρίθηκαν 15.722 αιτήματα φορέων
Δημόσιο κινητικότητα: Άνοιξε ο Α’ κύκλος κινητικότητας του 2022 για μετατάξεις και αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Άνοιξε ο Α’ κύκλος κινητικότητας του 2022 για μετατάξεις και αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων. Από την αρμόδια επιτροπή εγκρίθηκαν συνολικά 15.722 αιτήματα φορέων, εκ των οποίων τα 14.577 αφορούν σε μετάταξη και τα 1.145 σε απόσπαση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στη σχετική πλατφόρμα της Απογραφής https://hr.apografi.gov.gr έως την Κυριακή 17 Απριλίου.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις προτίμησης, μπορούν να υποβάλλονται για δέκα συνολικά θέσεις, έως και τριών φορέων κατ’ ανώτατο όριο. Υπενθυμίζεται ότι με νομοθετική διάταξη του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, είχε προηγηθεί η κατάργηση πλήθους παρεκκλίσεων που προκαλούσαν σημαντικές ανισορροπίες στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου, με κάποιες εξ αυτών να εμφανίζονται υπερστελεχωμένες και άλλες δραματικά υποστελεχωμένες.

Βορίδης: Στα τέλη Μαΐου το πριμ παραγωγικότητας στο Δημόσιο

Περίπου στα τέλη Μαΐου προσδιορίζεται η νομοθέτηση του πριμ παραγωγικότητας και του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υπογράμμισε το σύστημα επιβράβευσης στο Δημόσιο.

Για το σκοπό αυτό έχουν εξασφαλιστεί 7,5 εκατ. ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και επιπλέον 12,5 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για το σύστημα αξιολόγησης, σημείωσε ότι θα είναι συνδεδεμένο με τη στοχοθεσία, η οποία θα τίθεται από την ανώτερη διοικητική ιεραρχία. Ο αρμόδιος υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση θα διαδραματίσει ρόλο – κλειδί στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης «ενεργώντας πάντα στο πλαίσιο των ρυθμιστικών κανόνων που έχει θεσμοθετήσει η Ευρώπη για την αξιοποίηση αυτών των πόρων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κρίσιμο είναι αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν σωστά και σε συγκεκριμένο σκοπό, προκειμένου να δημιουργήσουν την απαιτούμενη προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα. «Η διοικητική δομή, ο συντονισμός, το σύστημα επιβράβευσης, το επίπεδο στελέχωσης συνιστούν μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για το πώς η χώρα μας θα επιτύχει στο τέλος της ημέρας τους στόχους του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments