Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Στο ιστορικό «φιλικό ειρήνης» η ελληνική πολιτική ηγεσία

Ολυμπιακός – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Στο ιστορικό «φιλικό ειρήνης» η ελληνική πολιτική ηγεσία
Ένας συγκλονιστικός αγώνας με αδιάφορο το τελικό αποτέλεσμά του - Ισχυρό μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης

Πλήθος προσωπικοτήτων του πολιτικού κόσμου έδωσε το “παρών” στο ιστορικό φιλικό… ειρήνης στο “Γ. Καραϊσκάκης”, μεταξύ του Ολυμπιακού και της Σαχτάρ Ντόνετσκ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας βρέθηκε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για το φιλικό Ειρήνης του Ολυμπιακού απέναντι στην Σαχτάρ και μίλησε για τη σημαντικότητα αυτού του αγώνα. Στο πλάι του βρέθηκε και ο πρέσβης της Ουκρανίας, Σεργκέι Σουτένκο, ενώ οι δυο άνδρες χαιρέτησαν στη συνέχεια τους παίκτες των δυο ομάδων, πριν τη “σέντρα” του ματς.

Πρώτος στο γήπεδο εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος είπε πως «είναι πολύ σημαντικό ότι η πρωτοβουλία της Σαχτάρ ξεκινάει από την Αθήνα. Από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό».

«Είμαι σίγουρος ότι το ελληνικό κοινό θα ανταποκριθεί θερμά σε αυτή την προσπάθεια. Η ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία πάντα είναι στην καρδιά των Ελλήνων» συμπλήρωσε ο έλληνας ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, σε μια… προσωπική εξομολόγηση ο κ. Δένδιας είναι πως «το γεγονός ότι εγώ ένας βαθύς Παναθηναϊκός είμαι εδώ, δείχνει πόσο σπουδαίο είναι αυτό το πράγμα που γίνεται».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ουκρανίας, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό για την πρωτοβουλία αυτή, ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια, που αν και Παναθηναϊκός ήρθε στο γήπεδο.

«Η χώρα μου περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και αυτό που μπορεί να κάνει ο αθλητισμός και η Σαχτάρ, που είναι μια ουκρανική ομάδα, είναι να προωθεί την ανάγκη για ειρήνη» κατέληξε.

Στο “Καραϊσκάκης” βρέθηκαν επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ιωάννης Οικονόμου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης,  η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, ο αθλητισμός συναντά τον ανθρωπισμό. Η ελληνική πολιτεία στέκεται δίπλα στον ουκρανικό λαό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments