Πολιτική

Καραγιάννης: “Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών από την περίοδο του 2004”

Καραγιάννης: “Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών από την περίοδο του 2004”
Καραγιάννης: Κατά τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ‘’τρέχει’’ το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατασκευής υποδομών, από το 2004, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων

Τα νέα έργα υποδομής και πως αυτά μπορούν να αλλάξουν την σημερινή Ελλάδα, βασισμένα στους πυλώνες της πράσινης οικονομίας και της τεχνολογίας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Κατά τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ‘’τρέχει’’ το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατασκευής υποδομών, από το 2004, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, με ένα χαρτοφυλάκιο έργων τα οποία βασίζονται στην πράσινη οικονομία και την τεχνολογία. Σύμφωνα με τον ίδιο στην παρούσα φάση υπάρχουν 20 έργα ΣΔΙΤ προϋπολογισμού 4 δις. ευρώ σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για έργα, τα οποία αντλούν πόρους από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές και την ιδιωτική πρωτοβουλία, με τον Υπουργό, επίσης, να αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια οργανώθηκαν και επανασχεδιάστηκαν και έργα που είχαν σταματήσει, οδηγώντας την χώρα σε μια νέα κατασκευαστική εποχή καινοτομίας.

Ο ίδιος μίλησε επίσης και για μια πολύ πρόσφατη, καινοτόμα πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το Παρατηρητήριο Τιμών και Κατασκευών, με φόντο και την ενεργειακή και την κρίση στις πρώτες ύλες, με ισότιμη συμμετοχή Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments