Διεθνή

ΗΠΑ: Τα εγκλήματα πολέμου μέρος του ρωσικού σχεδίου

ΗΠΑ: Τα εγκλήματα πολέμου μέρος του ρωσικού σχεδίου
Μέρος ενός ευρύτερου ρωσικού σχεδίου η διάπραξη εγκλημάτων πολέμου σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, που είχε ως στόχο την τρομοκράτηση και τελική υποταγή του άμαχου πληθυσμού

«Το μεγαλύτερο ζήτημα των εγκλημάτων πολέμου ευρείας κλίμακας και των φρικαλεοτήτων στην Ουκρανία βρίσκεται στην πλευρά του Κρεμλίνου», δήλωσε ο  σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν

Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε την Κυριακή ότι τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ήταν μέρος του γενικού σχεδίου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή.

Προγραμματισμένο σχέδιο στοχοποίησης αμάχων

«Στην πραγματικότητα, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος αποχαρακτηρίσαμε τις πληροφορίες και τις παρουσιάσαμε», είπε ο Σάλιβαν στην εκπομπή «This Week» του ABC, «δείχνοντας ότι υπήρχε ένα σχέδιο από τα υψηλότερα επίπεδα της ρωσικής κυβέρνησης να στοχοποιήσουν αμάχους που αντιτίθενται στην εισβολή, να προκαλέσουν βία εναντίον τους, να οργανώσουν προσπάθειες για βάναυση συμπεριφορά τους, προκειμένου να προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό και να τον υποτάξουν. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που είχε προγραμματιστεί».

Η πρόσφατη υποχώρηση της Ρωσίας από περιοχές κοντά στο Κίεβο άφησε πίσω της τεράστιες ενδείξεις θηριωδιών, ιδιαίτερα στην Μπούκα, όπου άμαχοι που είχαν εκτελεστεί, πολλοί με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους, βρέθηκαν στην περιοχή.

Επιπλέον, η Ρωσία έχει βάλει στο στόχαστρο τοποθεσίες αμάχων καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, με αεροπορικές επιδρομές σε νοσοκομεία και μέρη όπου έχουν συγκεντρωθεί πρόσφυγες.

«Οι εικόνες που είδαμε από την Μπούκα και άλλες πόλεις ήταν τραγικές, ήταν τρομακτικές», είπε ο Σάλιβαν στον οικοδεσπότη Τζόναθαν Καρλ. «Ήταν εντελώς συγκλονιστικοί, αλλά δεν ήταν έκπληξη».

Ο Σάλιβαν είπε ότι ήταν πιθανό ορισμένες πράξεις βίας να ήταν αυθόρμητες, υποδηλώνοντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που ήταν απογοητευμένοι από το πόσο άσχημα πήγαινε η εισβολή στράφηκαν εναντίον των αμάχων της Ουκρανίας.

«Τους είχαν πει ότι επρόκειτο να είχαν μια ένδοξη νίκη», είπε ο Σάλιβαν για τα ρωσικά στρατεύματα, «και απλώς μπήκαν στο Κίεβο χωρίς καμία αντίθεση με τους Ουκρανούς να τους υποδέχονταν και όταν αυτό δεν συνέβη, νομίζω ότι ορισμένες από αυτές τις μονάδες εμπλέκονται σε αυτές τις πράξεις βαρβαρότητας, αυτές τις θηριωδίες, αυτά τα εγκλήματα πολέμου, ακόμη και χωρίς κατεύθυνση από ψηλά».

«Αλλά μην κάνετε λάθος, το ευρύτερο ζήτημα των εγκλημάτων πολέμου ευρείας κλίμακας και των φρικαλεοτήτων στην Ουκρανία βρίσκεται στα πόδια του Κρεμλίνου και στα πόδια του Ρώσου προέδρου», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments