Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Έκρουσε καμπανάκι” για άμεσες ευρωπαϊκές παρεμβάσεις στην ενέργεια

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Έκρουσε καμπανάκι” για άμεσες ευρωπαϊκές παρεμβάσεις στην ενέργεια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κανείς δεν περίμενε πόλεμο στην Ευρώπη. Είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν μεγάλες επιπλοκές στην παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο πρωθυπουργός

Την ανάγκη λήψης ευρωπαϊκών παρεμβάσεων για την ενέργεια εξέφρασε το Σάββατο μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν αυτό δεν συμβεί πρόσθεσε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ληφθούν κρατικά μέτρα. «Αν αυτό δεν συμβεί, θα ξοδέψουμε ως κράτη πόρους για να συγκρατήσουμε τις τιμές» είπε σημειώνοντας ότι αν δεν δράσουμε, θα αφήσουμε χώρο στις δυνάμεις του λαϊκισμού. «Αν δεν παρθεί απόφαση από την ΕΕ, τότε θα δράσουμε μόνοι σε εθνικό επίπεδο» υπογράμμισε.

Σχετικά με τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

«Βγήκαμε από την πανδημία και ελπίζαμε ότι θα συνεχίζονταν η μεγάλη ανάπτυξη. Κανείς δεν περίμενε πόλεμο στην Ευρώπη. Είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν μεγάλες επιπλοκές στην παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο πρωθυπουργός. Επιπλέον ανέφερε ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε τα δάνειο του ΔΝΤ νωρίτερα, πήρε την πρώτη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης, και τον Αύγουστο θα βγούμε από τον μηχανισμό ενισχυμένης εποπτείας.

«Έχει σημασία να δώσουμε μήνυμα στις αγορές ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, ότι είμαστε αξιόπιστοι» είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι ο επόμενος εφικτός στόχος είναι να αναβαθμιστεί η χώρα σε επενδυτική βαθμίδα. Επιπλέον υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία πορεύεται προς τη σωστή κατεύθυνση, έχει φιλόδοξη ατζέντα που την υλοποιεί σε συνθήκες δημοσιονομικής αξιοπιστίας.

Τι εξετάζει η Κομισιόν

Η Κομισιόν φαίνεται ότι εξετάζει έναν σύνθετο μηχανισμό για την αποσύνδεση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από αυτή του φυσικού αερίου. Και, βεβαίως, η ελληνική κυβέρνηση προτιμά μια ευρωπαϊκή λύση. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, χθες είπε με ευκρίνεια ότι, αν η Ευρώπη δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, τότε και η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να παράσχει πιο γενναία στήριξη με εθνικούς πόρους, προκειμένου να τιθασευτεί κάπως η φωτιά των ανατιμήσεων. «Πρέπει να κινητοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για να βοηθήσουμε όλα τα κράτη-μέλη να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Εάν αυτό δεν συμβεί, για οποιονδήποτε λόγο, τότε θα είναι υπόθεση των κρατών-μελών να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Αυτό θα κάνουμε στην Ελλάδα. Θα έχει δημοσιονομικές επιπτώσεις, κι ελπίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments