Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα επισκεφθεί την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα επισκεφθεί την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10.15, θα επισκεφθεί την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10.15, θα επισκεφθεί την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων και θα συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας για την έναρξη ερευνών για την αξιοποίηση εγχώριων κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Στις 12.00, ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο. Στις 13.00, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Werner Hoyer.

Τριμερής Σύνοδος: Επί τάπητος η μεταφοράLNGμε πλοία από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη

Μια σειρά ενεργειακών θεμάτων εξετάστηκε στην τριμερή σύνοδο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ με τη συμμετοχή Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ. Στην Τριμερή Σύνοδο εξετάστηκε το ενδεχόμενο μεταφοράς LNG με πλοία από την Ανατολική Μεσόγειο στις ευρωπαϊκές αγορές, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις υγροποίησης φυσικού αερίου που διαθέτει η Αίγυπτος. Οι Υπουργοί συμφώνησαν να διερευνήσουν και την κατασκευή σταθμού LNG στην Κύπρο για τη βέλτιστη αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι τρεις Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, την εμβάθυνση της τριμερούς στρατηγικής συνεργασίας και τα εμβληματικά έργα που προωθούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τα οποία θα ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια και θα συμβάλλουν στη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων προμήθειας ενέργειας. Όπως το έργο EuroAsia Interconnector για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments