Διεθνή

Ρωσία προς ΝΑΤΟ – ΗΠΑ: “Νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι” τα οχήματα με όπλα στην Ουκρανία

Ρωσία προς ΝΑΤΟ – ΗΠΑ: “Νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι” τα οχήματα με όπλα στην Ουκρανία
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ απήυθυνε τις προειδοποιήσεις, σημειώνοντας πως οι όποιες προσπάθειες της Δύσης να προκαλέσει ζημιά στον ρωσικό στρατό θα απαντηθεί σκληρά

Νόμιμους στρατιωτικούς στόχους θα θεωρήσει η Ρωσία τα οχήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα στο ουκρανικό έδαφος , δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, σε συνέντευξή του την Τετάρτη.

Οποιεσδήποτε προσπάθειες της Δύσης να προκαλέσει σημαντική ζημιά στον στρατό της Ρωσίας ή στους αυτονομιστές συμμάχους της στην Ουκρανία θα «χτυπηθούν σκληρά», πρόσθεσε.

«Προειδοποιούμε ότι οι μεταφορές όπλων από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε όλη την ουκρανική επικράτεια θα θεωρηθούν από εμάς νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι», ανέφερε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το TASS.

«Προσπαθούμε να δώσουμε στους Αμερικανούς και σε άλλες χώρες της Δύσης να καταλάβουν ότι οι προσπάθειες να επιβραδυνθεί η ειδική μας επιχείρηση, να προκληθεί η μέγιστη ζημιά σε ρωσικά σώματα και σχηματισμούς των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ θα κατασταλεί σκληρά», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Άσκοπες οι επαφές με τις ΗΠΑ μετά την απερίσκεπτη υποστήριξη στην Ουκρανία

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Ριάμπκοφ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις επαφές που ενδεχομένως διατηρεί η ρωσική ηγεσία με τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία. Ειδικότερα, η δημοσιογράφος ρώτησε τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ για τα βιολογικά εργαστήρια που εικάζεται ότι έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, με τον ίδιο να απαντά:

«Στο πλαίσιο της απερίσκεπτης υποστήριξης της Ουάσιγκτον στις μαχητικές φιλοδοξίες του καθεστώτος του Κιέβου με τη μεγάλης κλίμακας προμήθεια σύγχρονων όπλων, οποιεσδήποτε πλήρεις επαφές με την αμερικανική διοίκηση για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία φαίνονται άσκοπες».

Επιπλέον, ο ο Ριάμπκοφ αναφέρθηκε και στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών, που έχουν πάρει μορφή τσουνάμι στην Ευρώπη.

«Πράγματι, η αγαπημένη μέθοδος των αμερικανικών αρχών να “τιμωρούν” τη Μόσχα, μαζί με την επιβολή κάθε είδους κυρώσεων, έχει γίνει η απέλαση Ρώσων διπλωματών. Καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε τέτοιες προκλητικές τακτικές για ψευδείς λόγους, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουν τους Ευρωπαίους συμμάχους να λάβουν παρόμοια μέτρα. Ωστόσο, ακόμη και η Ουάσιγκτον φαίνεται ότι έμαθε σε αντανακλαστικό επίπεδο ότι η συνέχιση της πρακτικής των απελάσεων, που αναπόφευκτα τιμωρείται με βάση την αμοιβαιότητα, οδηγεί μόνο στην αφαίμαξη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments