Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

Κορωνοϊός: Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας
Μετά από δύο και πλέον χρόνια η πιο αισιόδοξη ενημέρωση της επιτροπής για την πανδημία

Αισιόδοξα για Καλό Πάσχα κι ακόμα καλύτερο καλοκαίρι έκλεισε τη σημερινή ενημέρωσή της, την τελευταία πριν από το Πάσχα, η επιτροπή.

Η ενημέρωση έγινε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ΒάναΠαπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

“Η πανδημία φαίνεται να ελέγχεται. Αυτά τα δύο χρόνια, μας έδειξαν ότι αντιμετωπίζουμε καθημερινά καινούργια πράγματα. Ξεκινάμε με μία καινούργια κανονικότητα. Να χαρούμε το Πάσχα”, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία ωστόσο συνέστησε τη χρήση μάσκας όπου παρατηρείται συνωστισμός, ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

“Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 33 έτη”, είπε από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε και στην τέταρτη δόση του εμβολίου, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία νέων μελετών. Είμαστε όλοι έτοιμοι να γιορτάσουμε το Πάσχα. Ο ιός που κυκλοφορεί φαίνεται ηπιότερος για τους εμβολιασμένους. Θα πάμε στην εκκλησία με τις μάσκες μας και όπου αλλού υπάρχει συνωστισμός και με self test μπορούμε να συναντήσουμε τους δικούς μας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments