Διεθνή

Γαλλικές εκλογές 2022: 500 καλλιτέχνες στο πλευρό Μακρόν «χωρίς αυταπάτες, δισταγμό και τρόμο»

Γαλλικές εκλογές 2022: 500 καλλιτέχνες στο πλευρό Μακρόν «χωρίς αυταπάτες, δισταγμό και τρόμο»

Πηγή Φωτογραφίας: theconversation/leparisien

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, σκηνοθέτες, συγγραφείς, εκπρόσωποι του κόσμου του πολιτισμού δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον απερχόμενο πρόεδρο στον δεύτερο γύρο για να μπλοκάρει τη Μαρίν Λε Πεν - Αύριο, δεν τολμάμε να φανταστούμε τι θα γινόταν με τον πολιτισμό στη χώρα μας, αν ήταν αυτή που όριζε το δικαίωμα ψηφοφορίας, αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενό τους

 Μετά τους αθλητές κινητοποιούνται οι καλλιτέχνες. Οκτώ ημέρες πριν από την ψηφοφορία, περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι του κόσμου του πολιτισμού δημοσιεύουν αυτήν την Παρασκευή, 15 Απριλίου, ένα κείμενο με το οποίο καλούν «χωρίς ψευδαισθήσεις, χωρίς δισταγμό και χωρίς τρόμο» να ψηφίσουν στις 24 Απριλίου τον απερχόμενο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να εμποδίσει τη Μαρίν Λε Πεν.

Η Λε Πέν, η υποψήφια του RN, «του οποίου το πρόγραμμα παραμένει αυτό της ξενοφοβίας και της αποχώρησης» και «που έχει κάνει συμμαχία με ολοκληρωτικές και πολεμοχαρείς δυνάμεις».

Πολλές προσωπικότητες του κινηματογράφου και της μικρής οθόνης, αλλά και συγγραφείς, μουσικοί, τραγουδιστές, σκηνοθέτες θεάτρου ή και χορογράφοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Το κείμενο: «Χωρίς ψευδαισθήσεις, χωρίς δισταγμούς και χωρίς τρόμο, ας ψηφίσουμε στις 24 Απριλίου»

«Στις 10 Απριλίου, η ακροδεξιά, για τρίτη φορά στην ιστορία της Πέμπτης Δημοκρατίας, βρίσκεται στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, προ των πυλών της εξουσίας. Ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά στη νίκη. Σήμερα, αυτό που παλαιότερα ονομαζόταν Ρεπουμπλικανικό Μέτωπο ραγίζει. Είμαστε τρομοκρατημένοι.

Ηθοποιοί και καλλιτέχνες στον κόσμο της κουλτούρας, ζωντανές εμφανίσεις, είχαμε κάποιες φορές διαφορές, αντιθέσεις, βαθιές διαφωνίες με την εξουσία που υπάρχει. Μερικές φορές είχαμε και απογοητεύσεις, θυμό, ακόμη και οργή. Αλλά εάν, για κάποιους από εμάς, το αποτέλεσμα αυτού του πρώτου γύρου δεν ήταν το αναμενόμενο, εάν, για κάποιους από εμάς, εξακολουθεί να υπάρχει δυσπιστία. για εμάς σήμερα δεν υπάρχει κανένας δισταγμός, καμία αμφιβολία. Δεν ταυτίζουμε δημοκρατία και λαϊκισμό. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στον εαυτό μας να απορρίψουμε μια δημοκρατική κυβέρνηση.

— Τίποτα στο πρόγραμμα της Μαρίν Λε Πέν δεν μας φέρνει πιο κοντά στην ιστορία της Γαλλίας που είναι ανθεκτική, ανθρωπιστική, γενναιόδωρη και ανοιχτή στον κόσμο.

— Τίποτα δεν συνδέει τη Μαρίν Λε Πεν με τη Γαλλία του Villon, του Beaumarchais, του Voltaire, του Hugo ή του Camus.

— Τίποτα στο έργο της και στις προηγούμενες ή παρούσες δηλώσεις της δεν δείχνει ότι έχει επίγνωση της κλιματικής και περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης (εικονική εξάλειψη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας)

— Τίποτα, στις συνήθειές της και τις επιλογές της ζωής της, δεν τη φέρνει πιο κοντά στα πιο σεμνά, παρά με τον κυνισμό των λόγων των πολιτικών.

— Τίποτα δεν μας καθησυχάζει για την ιδεολογία που την οδηγεί ακόμα, πίσω από τον καλογυαλισμένο λόγο.

— Τίποτα δεν μας λέει πώς θα απελευθερωθεί από τις υποχρεώσεις της προς τον Πούτιν, τον οποίο ο Πούτιν έδωσε ως παράδειγμα αρχηγού κράτους, επαινώντας την ιδανική διακυβέρνησή του, πριν από μερικές εβδομάδες.

Αύριο, δεν τολμάμε να φανταστούμε τι θα γινόταν με τον πολιτισμό στη χώρα μας, αν ήταν αυτή που όριζε το δικαίωμα ψηφοφορίας.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε, επικεφαλής της Γαλλίας, έναν υποψήφιο του οποίου το πρόγραμμα παραμένει αυτό της ξενοφοβίας και της αποχώρησης, έναν υποψήφιο που έχει κάνει συμμαχία με ολοκληρωτικές και πολεμοχαρείς δυνάμεις.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα σήμαινε αυτό το τρομερό σημάδι για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε το συναίσθημα του ουκρανικού λαού που δέχθηκε εισβολή, βομβαρδίστηκε και σφαγιάστηκε όταν ανακαλύπτουν ότι έχουμε εκλέξει έναν συνεργό του αρχηγού του Κρεμλίνου για να ηγηθεί της χώρας μας. Να υπενθυμίσουμε επί του θέματος, σε όσους στοιχηματίζουν να ακολουθήσει μια συμβίωση, ότι ακόμα κι αν γινόταν αυτή, η Μαρίν Λε Πέν θα παρέμενε, σε κάθε περίπτωση, αρχηγός των στρατευμάτων. Ως εκ τούτου, θα είναι άμεσα υπεύθυνη για τη διαχείριση της θέσης της Γαλλίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η Γαλλία, η χώρα του διαφωτισμού και της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη, φέρνει στην εξουσία έναν πρόεδρο του οποίου οι υποτιθέμενες φιλίες με τους χειρότερους δικτάτορες στην εξουσία θα ήταν η ντροπή και η ντροπή μας.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΜΟΥΣ ΤΟΝ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΜΟ. »

Στη συνέχεια του κειμένου τους παρατίθεται η λίστα των υπογραφόντων, όπου αναγράφονται τα ονόματα και οι ιδιότητες των 500

Με πληροφορίες από Leparisien

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments