Nέα της αγοράς

Έλον Μάσκ: «Ξαναχτυπάει» για το twitter

Έλον Μάσκ: «Ξαναχτυπάει» για το twitter

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έλον Μάσκ: Η Twitter αποφάσισε να θέσει σε ισχύ έναν νέο κανονισμό σχετικά με τα δικαιώματα των μετόχων

Τα οικονομικά συμφέροντα του διοικητικού συμβουλίου της Twitter δεν αντιστοιχούν με εκείνα των μετόχων, έγραψε το Σάββατο ο δισεκατομμυριούχος και πλέον μέτοχος και ο ίδιος της εταιρείας Elon Musk.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της Space X απαντούσε σε tweet σχετικό με τα ποσοστά που κατέχουν τα μέλη του Δ.Σ., λέγοντας ότι, με την αποχώρηση του Jack Dorsey από το σώμα, τα μέλη του Δ.Σ. δεν κατέχουν ούτε καν αθροιστικά σχεδόν καθόλου μετοχές.

Η Twitter αποφάσισε την Παρασκευή να θέσει σε ισχύ έναν νέο κανονισμό σχετικά με τα δικαιώματα των μετόχων, σχεδιασμένο για να αποτρέψει την πρόταση επιθετικής εξαγοράς της εταιρείας από τον Musk, ο οποίος έχει υποβάλει σχετική πρόταση. Ο κανονισμός εφαρμόζεται εάν ένα μέρος αποκτήσει ποσοστό τουλάχιστον 15% των μετοχών της εταιρείας χωρίς προηγούμενη έγκριση και διασφαλίζει ότι οποιοσδήποτε αναλάβει τον πλειοψηφικό έλεγχο της Twitter μέσω συσσώρευσης μετοχών από την ανοικτή αγορά θα πρέπει να πληρώσει premium ελέγχου σε όλους τους υπόλοιπους μετόχους.

Ο Musk, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, έχει αρχίσει καμπάνια μέσω των social media υπέρ της πρότασης εξαγοράς που έχει υποβάλει. Έχει σημειώσει ότι το Δ.Σ. της Twitter θα είναι νομικά υπόλογο εάν δρα κατά των συμφερόντων των μετόχων της εταιρείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments