Οδηγός

Έκτακτο επίδομα: Μπαράζ πληρωμών για Δώρο Πάσχα,μισθοί και συντάξεις

Έκτακτο επίδομα: Μπαράζ πληρωμών για Δώρο Πάσχα,μισθοί και συντάξεις
Έκτακτο επίδομα: Μπαράζ πληρωμών για Δώρο Πάσχα, μισθοί και συντάξεις

Πάνω από 634.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάνε σήμερα στα ATM προκειμένου να λάβουν το έκτακτο επίδομα 200 ευρώ. Ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκίνησε μπαράζ πληρωμών για δικαιούχους επιδομάτων του ΟΑΕΔ, ΕΦΚΑ ενώ χρήματα θα λάβουν και οι δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

Σήμερα, 20 Απριλίου 2022, καταβάλλεται στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα 2022, που ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ, όπως υπενθυμίζει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ. 

Πληρωμές και για το αδειοδωρόσημο ΕΦΚΑ

Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 θα καταβληθεί σε 65.775 εργατοτεχνίτες οικοδόμους ποσό ύψους 22.633.579,45 ευρώ που αφορά στο Αδειοδωρόσημο Πάσχα 2022. Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου.

Οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού μπορούν να τα δηλώσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr (επιλογή-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Μισθωτοί ->Ατομικά Στοιχεία), είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ενιαία ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης (www.gov.gr).

Δώρο Πάσχα: Μέχρι σήμερα πρέπει να καταβληθούν οι πληρωμές

Τo δώρο Πάσχα, όπως και το δώρο Χριστουγέννων, είναι κατοχυρωμένα για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζόμενων της ΓΣΕΕ, οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα δώρα εορτών είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζόμενου από την αξίωση καταβολής τους.

Όπως αναφέρει το ΚΕΠΕΑ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται δώρο Πάσχα.

Συντάξεις: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι

Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα καταβληθούν 741,5 εκατ. ευρώ για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 1.476.228 δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο. Πρόκειται για τους συνταξιούχους, ο ΑΜΚΑ των οποίων λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

  • Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα καταβληθούν επίσης 11 εκατ. ευρώ σε 28.000 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων Μαΐου στη βάση του Ν. 4778/2021.
  • Τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου θα καταβληθούν 742 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 1.477.955 δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8).
  • Επίσης, κατά την επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθούν 15,1 εκατ. ευρώ σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • Τέλος, 13,9 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 56.571 ασφαλισμένους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments