Διεθνή

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ στέλνουν 1,3 δις δολάρια και βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ στέλνουν 1,3 δις δολάρια και βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: ABC News/twitter

Ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε και νέες κυρώσεις που θα αφορούν στα ρωσικών συμφερόντων πλοία, στα οποία θα απαγορεύεται η προσέγγισή τους σε αμερικανικά λιμάνια

Οι ΗΠΑ θα δώσουν άλλα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά ότι σύντομα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση από το Κογκρέσο για να συνεχιστεί η ροή όπλων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η τελευταία βοήθεια θα περιλαμβάνει 800 εκατομμύρια δολάρια σε βαρέα όπλα πυροβολικού, δεκάδες οβίδες και 144.000 βλήματα πυρομαχικών, μαζί με περισσότερα τακτικά drones. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν επίσης να παράσχουν άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια.

Επίσης προανήγγειλε νέες κυρώσεις που θα αφορούν στην απαγόρευση ελλιμενισμού ρωσικών πλοίων ή πλοίων που συνδέονται με τη Ρωσία, σε αμερικανικά λιμάνια, ενώ ξεκινάει και πρόγραμμα βοήθειας σε  Ουκρανούς πρόσφυγες να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ώρα που οι πληροφορίες γύρω από τη Μαριούπολη, είναι συγκεχυμένες, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως  δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι η Μαριούπολη έχει «πέσει εντελώς».

«Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος, αλλά καθώς πλησιάζουμε στους δύο μήνες, αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Πούτιν απέτυχε να επιτύχει τις μεγάλες του φιλοδοξίες στο πεδίο της μάχης», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια δηλώσεων από τον Λευκό Οίκο.

Με την πρόσθετη βοήθεια που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, οι ΗΠΑ έδωσαν πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Αλλά ο Μπάιντεν είπε ότι έχει σχεδόν εξαντλήσει την εξουσιοδότηση δαπανών που του δόθηκε από το Κογκρέσο τον περασμένο μήνα. Την επόμενη εβδομάδα είπε ότι θα υποβάλει ένα επιπλέον αίτημα στο Κογκρέσο προκειμένου να «διατηρηθεί η ροή των όπλων και των πυρομαχικών χωρίς διακοπή».

“Δεν θα μειώσουμε την αποφασιστικότητά μας. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό του γενναίου και περήφανου λαού της Ουκρανίας. Δεν θα αποτύχουμε ποτέ στην αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε την ελευθερία και να αντιταχθούμε στην τυραννία. Είναι τόσο απλό”, είπε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ στον Λευκό Οίκο πριν από τις δηλώσεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments