Ελλάδα

ΕΡΓΟΣΕ: Στις “ράγες” 6 σιδηροδρομικά projects

ΕΡΓΟΣΕ: Στις “ράγες” 6 σιδηροδρομικά projects

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΕΡΓΟΣΕ: Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ, ενέκρινε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 τα Πρακτικά των έξι έργων

Στην επόμενη φάση βρίσκονται συνολικά σιδηροδρομικά projects. Η ΕΡΓΟΣΕ ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού. Συμμετείχαν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος 3 κοινοπραξίες, οι ΑΒΑΞ – Alstom, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Intrakat και ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Μυτιληναίος, και για τα 6 projects, αν και στο τελευταίο, το μικρότερο (σύνδεση ΟΛΘ), είχαν δώσει το παρών 4 σχήματα καθώς ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intrakat συμμετείχαν αυτόνομα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ, ενέκρινε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 τα Πρακτικά των έξι έργων, όπου επικυρώθηκε ο κατάλογος συμμετεχόντων στον Ανταγωνιστικό Διάλογο και η διαγωνιστική διαδικασία εισέρχεται στο επόμενο στάδιο, τον διάλογο με τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς. Ταυτόχρονα, στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ εγκρίθηκε και η δημοπράτηση του Τεχνικού Συμβούλου που θα υποβοηθά την ΕΡΓΟΣΕ κατά τη διενέργεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου. Οι υπηρεσίες που θα παράσχει θα αφορούν σε θέματα αξιολόγησης μελετών, επιλογής τεχνικών μελετητικών λύσεων και σύνθεσης αυτών σε μια τελική βέλτιστη λύση, καθώς και στην υποστήριξη στην εκπόνηση των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών κ.α.

Στόχος ο σχεδιασμός άρτιων τεχνικών έργων

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, τόνισε σχετικά: «Ο Ανταγωνιστικός Διάλογος μπαίνει σε κίνηση. Η αξιοποίηση του συνιστά για την ΕΡΓΟΣΕ στρατηγική απόφαση υψίστης σημασίας. Στόχος, ο σχεδιασμός άρτιων τεχνικών έργων εθνικής εμβέλειας και η επιτάχυνση των διαδικασιών σε όλες τις φάσεις και τα στάδια υλοποίησης τους». Όπως είπε προ διμήνου σε σχετική ενημερωτική εκδήλωση η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, υπό τον CEO, Χρ. Βίνη, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 εκτιμάται ότι θα έχουμε αναδόχους στα 6 μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, αν και τα χρονοδιαγράμματα σε τέτοιου είδους μαζικά εγχειρήματα είναι σχετικά, ιδίως με τις αβεβαιότητες που υπάρχουν στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments