Οικονομία

ΑΑΔΕ: Ξεκινά η «επιχείρηση καθαρά χέρια» – Τι θα ψάξουν οι «αδιάφθοροι»

ΑΑΔΕ: Ξεκινά η «επιχείρηση καθαρά χέρια» – Τι θα ψάξουν οι «αδιάφθοροι»
ΑΑΔΕ: Οι «αδιάφθοροι» των Εσωτερικών Υποθέσεων θα ψάξουν περιπτώσεις διαφθοράς υψηλόβαθμων στελεχών και υπάλληλων σε θέσεις «κλειδιά».

Ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου η ΑΑΔΕ ξεκινά σαφάρι ελέγχων ακόμη και στους ίδιους της τους υπαλλήλους. Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκινά μια «επιχείρηση καθαρά χέρια», όπου στο επίκεντρο των ελέγχων θα είναι εφοριακοί, τελωνειακοί και λοιποί φορολογικοί υπάλληλοι.

Οι «αδιάφθοροι» των Εσωτερικών Υποθέσεων θα ψάξουν περιπτώσεις διαφθοράς υψηλόβαθμων στελεχών και υπάλληλων σε θέσεις «κλειδιά». Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε το σήμα για στοχευμένους αλλά και δειγματοληπτικούς ελέγχους «πόθεν έσχες» με συγκεκριμένα κριτήρια.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος

  • Η άσκηση καθηκόντων θέσεων ευθύνης προϊσταμένου Γενικής Διευθύνσεως Διευθύνσεως, Υποδιευθύνσεως, Τμήματος, το χρόνο άσκησης αυτών των καθηκόντων και τις υπηρεσίες άσκησης των καθηκόντων αυτών.
  • Η άσκηση καθηκόντων ελεγκτή στις οργανικές μονάδες της Α.Α.Δ.Ε., το χρόνο άσκησης αυτών των καθηκόντων και τις υπηρεσίες άσκησης των καθηκόντων αυτών.
  • Η άσκηση καθηκόντων Προέδρου ή μέλους Επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών της Α.Α.Δ.Ε.
  • Η άσκηση καθηκόντων Προέδρου Επιτροπών παραλαβής έργων της Α.Α.Δ.Ε.
  • Η άσκηση ποινικής δίωξης υπαλλήλου για εγκλήματα σχετικά με την υπηρεσία.
  • Η συμπερίληψη στοιχείων οικονομικού ενδιαφέροντος στης υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις, ενδεικτικά, όπως περιουσία στο εξωτερικό, υψηλοί τόκοι καταθέσεων, λήψη μερισμάτων από το εξωτερικό και εσωτερικό της χώρας, κατοχή σημαντικού τεκμηρίου διαβίωσης π.χ. σκάφος αναψυχής, απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, λήψη ή παροχή δωρεών, καταβολή υψηλών τοκοχρεολυσίων, χρησιμοποίηση ανάλωσης κεφαλαίου προηγουμένων ετών για την κάλυψη τεκμηρίων διαβίωσης, μη σημαντικές οικογενειακές δαπάνες ή ανυπαρξία αυτών ή τη μη συμπερίληψη όλων των ανωτέρω στοιχείων.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments