Πολιτική

Μητσοτάκης: Είμαστε μια ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα

Μητσοτάκης: Είμαστε μια ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα
Μητσοτάκης: Η αναβάθμιση από την Stadard & Poor's φέρνει την Ελλάδα πολύ κοντά στη επενδυτική βαθμίδα, τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης S&P σχολίασε ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αναβάθμιση από την Stadard & Poor’s φέρνει την Ελλάδα πολύ κοντά στη επενδυτική βαθμίδα, τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter προσθέτει ότι «μετά από δύο χρόνια πανδημίας και εν μέσω πολέμου επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Αναφέρει ακόμη ο κ. Μητσοτάκης ότι «είμαστε μια ανάσα από την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, μια σφραγίδα αξιοπιστίας που θα αναβαθμίσει τις επενδυτικές και αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας. Συνεχίζουμε σταθερά με την ίδια σοβαρότητα, προσήλωση και σκληρή δουλειά για την τελική ευθεία!».

Δείτε την ανάρτηση

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία από ΒΒ σε BB+

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία από ΒΒ σε BB+. Η χώρα μας πλέον βρίσκεται μια “ανάσα” από την επενδυτική βαθμίδα. Είναι η 2η αναβάθμιση μάλιστα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, τον Απρίλιο, την ελληνική Οικονομία είχε αναβαθμίσει και ο οίκος αξιολόγησης DBRS.

Ο Οίκος διατηρεί μάλιστα και σταθερή την προοπτική (stable).  Η εξέλιξη αυτή φέρνει την Ελλάδα ένα βήμα  από την επενδυτική βαθμίδα: το επόμενο βήμα αναβάθμισης από τον S&P’s είναι πλέον η κατηγορία “ΒΒΒ-” δηλαδή “ομόλογα με επαρκή πιστοληπτική ικανότητα”.Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στην Κυβέρνηση να κάνει σχέδια και για νέα έκδοση 5ετούς ή 7ετούς ομολόγου.

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε ΒB (high) είχε προχωρήσει  ο οίκος αξιολόγησης DBRS. Η αναβάθμιση όπως αναφέρουν αντικατοπτρίζει την εκτίμηση της ότι η Ελλάδα συνεχίζει να προχωρά στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και παραμένει πλήρως προσηλωμένη στη δημοσιονομική εξυγίανση. Η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 8,3% πέρυσι και τώρα βρίσκεται πολύ κοντά σε προπανδημικό επίπεδο.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία φαίνεται ότι θα μειώσει περίπου μία ποσοστιαία μονάδα από τη φετινή άνοδο του ΑΕΠ. Η ΕΚΤ τον περασμένο Δεκέμβριο έστειλε σήμα στήριξης στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να σημειώνουν σημαντική πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) σε μονοψήφια επίπεδα, ακόμη και με κάποια νέα επιδείνωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments