Ελλάδα

Ανάσταση Χριστού: Το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα – Ανάσταση κανονικά μετά από δύο χρόνια

Ανάσταση Χριστού: Το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα – Ανάσταση κανονικά μετά από δύο χρόνια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ανάσταση Χριστού: Στις εκκλησίες έσπευσαν οι πιστοί μετά από δύο χρόνια πανδημίας και γιόρτασαν την Ανάσταση του Χριστού

Στις εκκλησίες έσπευσαν οι πιστοί μετά από δύο χρόνια πανδημίας και γιόρτασαν την Ανάσταση του Χριστού σε κλίμα κατάνυξης. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και με καθυστέρηση άνω των δύο ωρών, έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως από την εκκλησία για να παραδοθεί στους ναούς όλης της επικράτειας.

Το Άγιο Φως παρέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα απόδημου ελληνισμού κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και το ναό της Αναστάσεως.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι επρόκειτο να φτάσει στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 6 μ.μ. όμως τα μέτρα και οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ καθυστέρησαν την ελληνική αποστολή, με το αεροσκάφος να φτάνει λίγο μετά τις 20:30, όπου έγινε λιτή υποδοχή. Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η φετινή ήταν η μεγαλύτερη έξοδος της τελευταίας πενταετίας, με πάνω από 325.000 αυτοκίνητα να έχουν φύγει από την Αθήνα, με κατεύθυνση τόσο προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας όσο και τα νησιά.

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα αφού θα έχουμε αρκετό ήλιο, εξασθενημένους ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, για την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου προβλέπονται λίγες μόνο νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς), 11 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 13 έως 24 βαθμούς και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο έως τους 28 βαθμούς), 12 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 27 βαθμούς), 10 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 2-3 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις επίσης ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις το απόγευμα περιμένουμε το Πάσχα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το απόγευμα περιμένουμε το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments