Ελλάδα

Άγιο Φως: Έφτασε στην Ελλάδα σε κλίμα κατάνυξης

Άγιο Φως: Έφτασε στην Ελλάδα σε κλίμα κατάνυξης
Άγιο Φως: Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου

Με καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών έφθασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι επρόκειτο να φτάσει στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 6 μ.μ. όμως τα μέτρα και οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ καθυστέρησαν την ελληνική αποστολή, με το αεροσκάφος να φτάνει λίγο μετά τις 20:30, όπου έγινε λιτή υποδοχή. Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας εορτάστηκε και φέτος η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στο ναό της Αναστάσεως

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας εορτάστηκε και φέτος η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα παρουσία χιλιάδων πιστών. Περίπου στις 14:30, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές.

Το Άγιο Φως παρέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα απόδημου ελληνισμού κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και το ναό της Αναστάσεως.

Ο κ. Κατσανιώτης στην αντιφώνησή του προς τον Πατριάρχη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ιδιαίτερο προνόμιο, να έχω την ευθύνη για την μεταφορά του Θείου Φωτός και του αναστάσιμου μηνύματος στην Ελλάδα. Η Αφή του Αγίου Φωτός λειτουργεί λυτρωτικά για την πίστη όλης της Χριστιανοσύνης» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Η Ελληνική Πολιτεία έχει σταθεί, πάντοτε αρωγός στηρίζοντας το Πατριαρχείο και την Αγιοταφική Αδελφότητα στην προσπάθεια να διαφυλαχθούν αλώβητα από τον χρόνο και τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες τα ιερά προνόμια και ο αναντικατάστατος πνευματικός ρόλος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας. Μόλις φτάσουμε στην Πατρίδα, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλες τις γωνιές της, στους ορθόδοξους ναούς που απόψε θα μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και της ελπίδας… Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους».

<

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments