Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Ύμνοι για τις πεθερές με συστάσεις να προσέχουν τα λόγια τους

Πάπας Φραγκίσκος: Ύμνοι για τις πεθερές με συστάσεις να προσέχουν τα λόγια τους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο/ Eurokinissi

Στην ακρόαση που παραχώρησε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, που ήταν αφιερωμένη στις σχέσεις μεταξύ των γενεών, ο ποντίφικας αναφέρθηκε στις πεθερές

Με ιδιαίτερες αναφορές στις πεθερές και στον ρόλο τους, αλλά και συστάσεις  να «προσέχουν τον τρόπο που εκφράζονται» ιδίως μιλώντας με τις νύφες τους, ήταν η ακρόαση του πάπα Φραγκίσκου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αφιερωμένη στις σχέσεις μεταξύ των γενεών

«Η πεθερά, δεν λέω ότι τη βλέπουμε σαν τον διάβολο, αλλά συχνά παρουσιάζεται με μειωτικό τρόπο. Όμως η πεθερά είναι η μητέρα του άνδρα σου, η μητέρα της γυναίκας σου. Λένε ότι όσο μακρύτερα βρίσκεται η πεθερά, τόσο το καλύτερο. Όμως, όχι, είναι μία μητέρα, είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος. Ένα από τα ωραιότερα πράγματα για μία γυναίκα είναι να αποκτά εγγόνια. Όταν τα παιδιά της αποκτούν παιδιά, εκείνη ξαναζεί», συνέχισε ο 85χρονος πάπας.

Στις νύφες, ο Χόρχε Μπεργκόλιο έδωσε την εξής συμβουλή: «Φροντίστε τη σχέση με τις πεθερές σας. Κάποιες φορές είναι ιδιαίτερες (οι πεθερές), αλλά έδωσαν ζωή στον σύντροφό σας. Τουλάχιστον, κάντε τις ευτυχισμένες».

Και τις ίδιες τις πεθερές, ο πάπας Φραγκίσκος τις προέτρεψε «να προσέχουν τον τρόπο που εκφράζονται» αφού οι λεκτικές παρεκτροπές είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία κατηγορούνται συχνά.

Με την ευκαιρία αυτήν, ο πάπας ζήτησε για άλλη μία φορά «συγγνώμη» επειδή δέχτηκε τους πιστούς καθιστός, εξαιτίας του πόνου που αισθάνεται ακόμη στο δεξί γόνατο.

«Αυτό το γόνατο αργεί να γιατρευτεί και δεν μπορώ να μείνω όρθιος για πολλή ώρα. Σας παρακαλώ να με συγχωρέσετε», είπε, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Ο πάπας δυσκολεύεται να μετακινηθεί, ενώ πονά επίσης στο ισχίο. Την περασμένη εβδομάδα είπε στην εφημερίδα La Nacion της Αργεντινής ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα στο γόνατο, που οφείλεται σε ρήξη συνδέσμου, βάζοντας πάγο και παίρνοντας αναλγητικά. Οι γιατροί του λένε ότι με τον καιρό οι πόνοι θα εξαφανιστούν, αλλά η διαδικασία ίασης «είναι αργή στην ηλικία του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments