Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για υπερπτήσεις: Παραμένει αναθεωρητική η τουρκική ατζέντα

ΚΙΝΑΛ για υπερπτήσεις: Παραμένει αναθεωρητική η τουρκική ατζέντα

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

ΚΙΝΑΛ για υπερπτήσεις: Το Κίνημα Αλλαγής τοποθετήθηκε με αφορμή τις υπερπτήσεις που έχει κάνει σήμερα η Τουρκία πάνω από το Αιγαίο.

Την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ προκάλεσαν οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο. Η Τουρκία βρίσκεται εκτός ορίων κάνοντας συνεχείς υπερπτήσεις, με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος να κάνει έντονο διάβημα προς την Άγκυρα. 

«Το μπαράζ παράνομων υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά –ακόμη και μετά την επίδοση διαβήματος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα- αποκαλύπτει ότι η τουρκική ατζέντα παραμένει προκλητικά αναθεωρητική και σε πλήρη ρήξη με τη διεθνή νομιμότητα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Σημειώνει επίσης στην ίδια ανακοίνωση ότι η τουρκική προκλητικότητα δημιουργεί, δε, εκ νέου ερωτηματικά επί ποιας βάσης ο Πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη συνάντηση του στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο Πρόεδρο αποδέχθηκε την επανέναρξη των στρατιωτικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Πρώτη υπερπτήση πάνω από τα Ίμια από το 1996

Η τουρκική προκλητικότητα δεν έχει προηγούμενο, αφού οι νυχτερινές υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Συνολικά την Τετάρτη 16 τουρκικά F-16 προχώρησαν σε 31 υπερπήσεις σε ελληνικά νησιά, αριθμός που πρέπει να θεωρείται ρεκόρ… ακραίας συμπεριφοράς.

Ειδικότερα, στις 19.58 το τέταρτο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε πάνω από την Καλόλιμνο και τα Ίμια στα 23.000 πόδια, στις 20.05 πάνω από την Καλόλιμνο ξανά, στις 20.08 πάνω από τους Λειψούς και στις 20.09 πάνω από τους Αρκιούς. Ακολούθησαν υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι στις 20.18 στου Αρκιούς στις 20.19 και στους Λειψούς στις 20.20.

Έπειτα, στις 20.27 το ίδιο ζεύγος μαχητικά πέταξε πάνω από την Τέλενδο, στις 20.28 πάνω από την Κάλυμνο και στις 20.29 για δεύτερη φορά πάνω από τα Ίμια στα 23.000 πόδια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments