Αθλητισμός

Αντετοκούνμπο: “Δεν έχω δει τους Σέλτικς στα playoffs”

Αντετοκούνμπο: “Δεν έχω δει τους Σέλτικς στα playoffs”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποστήριξε πως δεν έχει δει τους Σέλτικς στα playoffs και το μόνο που γνωρίζει είναι πως «σκούπισαν» τους Νετς

Την πρόκριση στα ημιτελικά της Ανατολής πήραν οι Μπακς που επικράτησαν με 116-100 των Μπουλς στο Μιλγουόκι στο Game 5 και έκαναν το 4-1 στη σειρά του πρώτου γύρου. Επόμενος αντίπαλος για τους πρωταθλητές είναι οι Μπόστον Σέλτικς, με τους «Κέλτες» να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε μεταξύ άλλων για τον αγώνα και την προσπάθεια των Μπουλς να τον σταματήσουν με επιθετικά φάουλ, για την άμυνα της ομάδας του σε αυτή τη σειρά ενώ υποστήριξε πως δεν έχει δει τους Σέλτικς στα playoffs και το μόνο που γνωρίζει είναι ότι «σκούπισαν» τους Νετς.

Πιο συγκεκριμένα ο «Giannis» είπε:

Για την προσπάθεια των Μπουλς να κερδίσουν επιθετικά φάουλ από αυτόν και τι πιστεύει για την στρατηγική τους: «Προσπαθούσαν να το κάνουν. Άλλες φορές κέρδιζαν φάουλ και άλλες απλώς έπεφταν κάτω, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού όταν ένας παίκτης πέφτει στο παρκέ μπροστά σου δεν έχεις πού να πας. Προσπαθείς να τον αποφύγεις και θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο και μπορεί να τραυματιστείς. Εγώ απλώς συνέχισα να πηγαίνω προς το καλάθι. Προφανώς ήξερα ότι θα προσπαθούσαν να κερδίσουν φάουλ, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να πηγαίνω προς το καλάθι και να δημιουργώ για εμένα και τον εαυτό μου. Πονάει όταν πας και πέφτεις πάνω σε σώματα, αλλά πρέπει απλώς να συνεχίζω».

Για το πώς κατάφεραν οι Μπακς να πάρουν 3 σερί νίκες μετά τον τραυματισμό του Μίντλετον ο Αντετοκούνμπο είπε: «Νομίζω ότι μετά το Game 2 μιλήσαμε μεταξύ μας. Η ομάδα ήξερε τι έπρεπε να κάνουμε. Να παίξουμε απελπισμένοι, να τα δώσουμε όλα, να προσέξουμε την λεπτομέρεια και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Δεν αφορά έναν παίκτη, αλλά όλη την ομάδα. Νομίζω ότι το κάναμε στα τρία επόμενα παιχνίδια και τώρα θα παίξουμε κόντρα σε μία πολύ, πολύ καλή ομάδα στον επόμενο γύρο (σ.σ Σέλτικς) και ελπίζω να το ξανακάνουμε. Είμαστε σε καλό σημείο, εμπιστευόμαστε τις συνήθειές μας, πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να πάρουμε κι άλλες νίκες». Αντετοκούνμπο

Για το πώς προσαρμόζεται στα επιθετικά φάουλ που του χρεώνουν ώστε να τα αποφεύγει: «Απλώς συνεχίζω να πηγαίνω προς το καλάθι. Είναι κομπλιμεντο ότι οι αντίπαλοι προσπαθούν να κερδίσουν επιθετικό φάουλ από εμένα. Θα υπάρξουν στιγμές που θα κερδίσουν επιθετικά φάουλ. Όταν κοιτάω το video του αγώνα σκέφτομαι ότι αν είμαι επιθετικός τότε έχω κάνει την δουλειά μου, ενώ και οι αντίπαλοι κάνουν την δουλειά τους. Θα υπάρξουν στιγμές που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν επιθετικό φάουλ και θα πασάρω. Άλλες φορές θα προσπαθήσω να το αποφύγω και να σκοράρω.

Το βασικό είναι ότι στο μυαλό μου έχω ότι πρέπει να είμαι επιθετικός. Οι αντίπαλοι προσπαθούν να με χρεώσουν με φάουλ για να σε καθυστερήσουν. Η ιστορία έχει δείξει όμως ότι αν χρεωθώ με τρία ή τέσσερα επιθετικά φάουλ συνεχίζω να πηγαίνω προς το καλάθι. Αν συμβεί αυτό τότε ξέρω ότι μπορώ να γυρίσω σπίτι να χαλαρώσω με την οικογένειά μου ξέροντας ότι προσπάθησα να πάω προς το καλάθι και δεν μπόρεσα επειδή σήκωσαν ένα τείχος με πέντε παίκτες. Μπορώ να ζήσω με αυτό όμως, όχι όμως με το να φοβάμαι μην χρεωθώ με επιθετικό φάουλ. Δεν ξέρω αν προσαρμόζομαι, απλώς προσπαθώ να παίζω με το ένστικτό μου και να αποφεύγω τους αντιπάλους μου. Ένα επιθετικό φάουλ δεν σταματάει την επιθετικότητά μου».

Για το τι τον εντυπωσίασε στην άμυνα των Μπακς πάνω στον ΝτεΡόζαν σε όλη την σειρά ο Αντετοκούνμπο τόνισε: «Πιστεύω ότι όλη η ομάδα έκανε καλή δουλειά, ειδικά ο πρώτος αμυντικός που ήταν μπροστά του. Ρίξαμε σώματα μπροστά του, θέλαμε να πασάρει την μπάλα. Τον μαρκάραμε όλοι όμως, βοηθούσαμε. Νομίζω ότι στα 3 τελευταία παιχνίδια καταλάβαμε ότι πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο μαρκάρισμά του, γεμίσαμε το “ζωγραφιστό”, δεν τον αφήσαμε να πάρει σουτ από μέση απόσταση και μπορέσαμε να τον περιορίσουμε».

Για την ατάκα του Μπουντεχόλζερ ότι είναι αλτρουιστής και δεν επικεντρώνεται στο να σκοράρει με τον Μίντλετον έξω: «Γιατί να το πιστεύει αυτό; Είναι αλήθεια ότι δεν επηρεάζω το παιχνίδι μόνο σκοράροντας. Δεν είμαι αυτός. Το επηρεάζω παίζοντας σκληρά, κάνοντας τάπες, παίζοντας άμυνα, δημιουργώντας για τους συμπαίκτες μου, παίρνοντας ριμπάουντ. Κάποιες φορές πρέπει να σκοράρω, αλλά δεν σκέφτομαι ότι πρέπει να το κάνω επειδή λείπει ο Μίντλετον. Ίσα-ίσα που σκέφτομαι ότι με τον Μίντλετον έξω πρέπει να βρούμε 30-40 πόντους από κάποιον άλλο παίκτη και να μοιράσουμε την μπάλα σε όλους. Όποιος μπαίνει στο παρκέ, πρέπει να τον εμπιστευτείς. Αυτό είναι και θέμα ωριμότητας. Αν με ρωτούσες 6 χρόνια πριν θα προσπαθούσα να σκοράρω 50 πόντους. Δεν είμαστε όμως 6 χρόνια πριν. Μεγαλώνω, το σώμα μου δεν είναι ίδιο. Οπότε πρέπει να εμπιστευτώ τους συμπαίκτες μου. Για αυτό στα τρία τελευταία παιχνίδια πήραμε νίκες παίζοντας ως ομάδας».

Για το τι άλλαξαν οι Μπακς και βελτίωσαν την άμυνα τους κόντρα στους Μπουλς: «Πρέπει να παίξουμε άμυνα για να νικήσουμε. Προφανώς δεν ξέρουμε πόσους πόντους θα σκοράρουμε με τον Μίντλετον έξω. Πρέπει όμως να παίξουμε άμυνα για να νικήσουμε. Ο καθένας να είναι περήφανος σε ατομικό επίπεδο στην άμυνα ώστε να μαρκάρει καλά. Πρέπει όμως να το κάνουμε μαζι. Αν κάποιος με περάσει, πρέπει ο επόμενος αμυντικός να είναι εκεί, να έχουμε αμυντικές περιστροφές. Πρέπει να πάρουμε ριμπάουντ. Όταν σκεφτόμαστε έτσι, είμαστε καλή ομάδα. Μπορεί να σκοράρουμε 90 πόντους, αλλά να δεχθούμε 80 πόντους. Θυμάμαι ότι σήμερα ήταν χαμηλό το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Δεν παίζαμε καλά στην επίθεση, αλλά η άμυνά μας ήταν καλή και έτσι πρέπει να είναι».

Αντετοκούνμπο: “Δεν έχω δει τους Σέλτικς”

Για τους Σέλτικς, τι τον έχει εντυπωσιάσει σε αυτούς και τι πρέπει να κάνουν οι Μπακς για να προκριθούν: «Δεν παρακολουθώ μπάσκετ, δεν έχω δει τους Σέλτικς. Αλήθεια, δεν κάνω πλάκα. Κουράζομαι πολύ, οπότε όταν είμαι με το παιδί απλώς χαλαρώνω και δεν βλέπω μπάσκετ. Δεν ξέρω τι κάνουν, αλλά ξέρω ότι με αυτούς παίζουμε. Ξέρω ότι παίζουν καλά, ότι “σκούπισαν” τους Νετς, σωστά; Ότι είναι καλή ομάδα, με νέους παίκτες, που μπορούν να σκοράρουν και παίζουν σκληρή άμυνα».

Για τα γιουχαΐσματα των φίλων των Μπακς με αποδέκτη τον Άλεν που έγιναν για πλάκα: «Ήταν απίστευτο. Βασικά είδα έναν φίλαθλο όταν εκτελούσα βολές και μπήκε ο Άλεν. Ο τύπος ξεκίνησε να χειροκροτεί και ξαφνικά κοιτούσε δεξιά-αριστερά επειδή οι φίλαθλοί μας γιουχάρανε τον Άλεν και αναρωτιόταν τι έγινε. Είχε πλάκα όμως. Αυτό είναι το μπάσκετ και οι φίλαθλοι εμπλέκονται και μου αρέσει. Όταν τον γιουχάρει ο κόσμος παίζει καλά, οπότε ας συνεχίσει. Εμένα όμως δεν θέλω να με γιουχάρουν (γέλια)».

Για την συνεισφορά των Άλεν και Κόνατον: «Είναι επιθετικοί. Ανοίγουν το γήπεδο για εμάς, παίζουν άμυνα. Ο Άλεν βγάζει φάσεις από ντρίμπλα, ενώ σουτάρει κιόλας. Ο Κόνατον σουτάρει καλά. Παίζουν και οι δύο απίστευτα και θέλουμε να συνεχίσουν έτσι, τους χρειαζόμαστε».

Για τα διαδοχικά τρίποντα του Πόρτις στην 3η περίοδο όταν οι Μπουλς πλησίασαν στο σκορ και αν περιμένει από αυτόν να βάζει μεγάλα σουτ: «Απλώς περιμένω να είναι ο Μπόμπι. Θα υπάρξουν στιγμές που θα βάλει μεγάλο σουτ, άλλες θα σκοράρει στο post, ή θα κερδίσει φάουλ ή θα παίξει άμυνα. Περιμένω από αυτόν να βγάλει ενέργεια. Δεν σκέφτομαι ότι θα βάλει κάποιο μεγάλο σουτ, αλλά ότι θα παίξει σωστό μπάσκετ. Περιμένω από όλους τους συμπαίκτες μου να είναι οι εαυτοί τους. Κάποιες φορές θα βάλει τα σουτ ο Πόρτις, κάποιες ο Χόλιντεϊ, ο Άλεν ή ο Λόπεζ. Αυτά τα δύο τρίποντα που έβαλε πάντως ήταν σημαντικά και μας έδωσαν ανάσες».

Για το τι λέει για τους Μπακς το γεγονός ότι είχαν 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων: «Κυκλοφορήσαμε την μπάλα. Νομίζω ότι καταλάβαμε πως έτσι περνάμε καλά, όταν όλοι ακουμπάνε την μπάλα και σκοράρουν ή αμύνονται μαζί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments