Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Προχωρούν οι συζητήσεις με τον επενδυτή και την DFC για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας 

Άδωνις Γεωργιάδης: Προχωρούν οι συζητήσεις με τον επενδυτή και την DFC για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας 
Άδωνις Γεωργιάδης: Για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας: «Έχουμε προχωρήσει, είμαστε σε επαφή με τον επενδυτή και την DFC που θα υποστηρίξει το project. Παράλληλα, είμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας του σχεδίου νόμου» σημείωσε μεταξύ άλλων

Προχωρούν οι συζητήσεις με τον επενδυτή και την DFC για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης. «Όλα αυτά που συμβαίνουν δεν κάνουν καλό στην οικονομία. Έχουμε μία τεράστια ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, κάτι που έχει να δει ο πλανήτης δεκαετίες. Και δεν είναι μόνο η Ουκρανία. Έχουμε και μία τεράστια καραντίνα στην Κίνα που κρατάει ήδη ένα μήνα και με απροσδιόριστη λήξη» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας: «Έχουμε προχωρήσει, είμαστε σε επαφή με τον επενδυτή και την DFC που θα υποστηρίξει το project. Παράλληλα, είμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας του σχεδίου νόμου».

Για το φυσικό αέριο

Μιλώντας στα Παραπολιτικά τόνισε ότι για το ενδεχόμενο διακοπής της ροής φυσικού αερίου στη χώρα μας από τη Ρωσία: «Πρώτα απ’ όλα, δεν θα υπάρξει. Τα μέτρα που θα λάβουμε είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίσουμε την ενεργειακή μας επάρκεια. Αλλά ακόμα και αν υπήρχε τέτοιο κλείσιμο της στρόφιγγας, η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από τις περισσότερες χώρες της γειτονιάς μας. Η εξάρτηση με το ρωσικό φυσικό αέριο υπάρχει, αλλά δεν είναι στα ύψη όπως είναι για την Πολωνία, τη Γερμανία και άλλες χώρες που πράγματι αν κλείσει η κάνουλα σχεδόν δεν θα έχουν ρεύμα».

Για το αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να λάβει μέτρα εκτός ”ευρωπαϊκής ομπρέλας”: «Ο κ. πρωθυπουργός είπε καθαρά και ξάστερα από το φόρουμ των Δελφών ότι διεκδικούμε ευρωπαϊκή λύση και αν αυτή δεν έρθει, οφείλουμε να βρούμε τρόπο να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από το ρεύμα και τους λογαριασμούς του. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Για το αν η παρούσα κρίση επηρεάζει τις ξένες επενδύσεις στη χώρα μας: «Μέχρι στιγμής, ευτυχώς όχι. Αντιθέτως, στο κομμάτι κυρίως των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ροή από πριν. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα έχει ρεκόρ στις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα που να μην έρθει μια μεγάλη ξένη εταιρεία στο γραφείο μου γι’ αυτό το λόγο. Ήδη έχουν δρομολογηθεί πολύ μεγάλα projects και είναι στη διαδικασία να δρομολογηθούν πολλά ακόμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments