Πολιτισμός

Tropical Shed: Τα γραφεία των ονείρων μας είναι στη Βραζιλία

Tropical Shed: Τα γραφεία των ονείρων μας είναι στη Βραζιλία

Πηγή Φωτογραφίας: ArchDaily- Wallpaper - Sunset Magazine

Το Tropical Shed δημιουργεί τον ιδανικό χώρο εργασίας.

Το αρχαιολογικό γραφείο Tropical Shed βρίσκεται στο Μανάους, μια πόλη στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, όπου συγκλίνουν ο ποταμός Αμαζόνιος και ο Ρίο Νέγκρο. Αν και η πόλη βρίσκεται στο τροπικό δάσος, το γραφείο χτίστηκε σε βιομηχανική περιοχή.

«Το γραφείο βρίσκεται σε μια δημοφιλή βιομηχανική περιοχή της πόλης και ο σχεδιασμός του αποτελεί μια επανερμηνεία της βιομηχανικής τυπολογίας» δήλωσε ο Laurent Troost, υπεύθυνος του σχεδιασμού.

Το συμπαγές κτίριο που ολοκληρώθηκε για τη Muiraquitã Arqueologia χωρίζει το στενό οικόπεδο σε τρεις ξεχωριστούς χώρους. Το συνολικό εμβαδόν όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων είναι περίπου 100 τετραγωνικά μέτρα.

Από την είσοδο ένας διάτρητος τοίχος από τούβλα οδηγεί σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον εργασίας που περιλαμβάνει ένα μακρύ τραπέζι, μια μικρή κουζίνα και μια αιώρα. Οι αρχιτέκτονες περιγράφουν αυτόν τον χώρο ως «χώρο αναψυχής».

Αν και καλύπτεται από μια χαμηλή οροφή, ο χώρος αναψυχής είναι στην πραγματικότητα ανοιχτός, γεγονός που επιτρέπει την ανάπτυξη τροπικών φυτών μέσα στον χώρο εργασίας, σε γλάστρες που αρδεύονται από τις υδρορροές της οροφής που βρίσκονται από πάνω.

Στη μέση του οικοπέδου υπάρχει μια υπαίθρια αυλή, με μια πισίνα και πολλά φυτά που πλαισιώνουν τον διάδρομο που οδηγεί στο γραφείο. Μια χαλύβδινη πέργκολα διπλού ύψους καλύπτει το οικόπεδο και χρησιμεύει ως πλαίσιο για τροπικά αμπέλια ταχείας ανάπτυξης

«Ο χώρος αναψυχής κρύβεται πίσω από μια κοίλη πρόσοψη από ογκώδη τούβλα που αφήνουν τους ανέμους να περάσουν και φανερώνουν διακριτικά το βάθος του οικοπέδου χωρίς να αποκαλύπτουν όλες τις λεπτομέρειές του» δήλωσαν οι αρχιτέκτονες της Laurent Troost Architectures.

Στη μέση του οικοπέδου υπάρχει μια υπαίθρια αυλή, με μια πισίνα και πολλά φυτά που πλαισιώνουν τον διάδρομο που οδηγεί στο γραφείο. Μια χαλύβδινη πέργκολα διπλού ύψους καλύπτει το οικόπεδο και χρησιμεύει ως πλαίσιο για τροπικά αμπέλια ταχείας ανάπτυξης. Τα αμπέλια αναπτύσσονται και στις δύο πλευρές του οικοπέδου, ορίζοντας έναν χώρο διπλού ύψους και σκιάζοντας τον χώρο αναψυχής και το γραφείο για να δημιουργήσουν ένα τροπικό, ευάερο και αναζωογονητικό μικροκλίμα.

Στο πίσω μέρος του οικοπέδου βρίσκεται ο κλειστός χώρος γραφείων, ο οποίος περιλαμβάνει κοινόχρηστο τραπέζι εργασίας, συσκέψεων και τουαλέτες. Αυτός ο όγκος απολαμβάνει ψηλότερες οροφές που βοηθούν στη φωτεινότητα του χώρου.

«Τα ανοίγματα προς τους κήπους και στις δύο πλευρές λύνουν το θέμα της φωτεινότητας και επιτρέπουν τον επαρκή αερισμό όλων των χώρων» δήλωσαν οι αρχιτέκτονες. Το ίδιο μοτίβο πλινθοδομής πλαισιώνει κι αυτόν τον όγκο, δημιουργώντας δυναμικές σκιές καθώς το φως μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments