Ειδήσεις

Πολωνία: Αποκαθίσταται η παροχή αερίου στα σημεία που υπήρξε πρόβλημα από τη ρωσική διακοπή

Πολωνία: Αποκαθίσταται η παροχή αερίου στα σημεία που υπήρξε πρόβλημα από τη ρωσική διακοπή
Πολωνία: Η μεγαλύτερη εταιρία φυσικού αερίου στην Πολωνία PGNiG ανακοίνωσε ότι άρχισε την παροχή φυσικού αερίου σε δέκα διαφορετικές πόλεις

Η μεγαλύτερη εταιρία φυσικού αερίου στην Πολωνία PGNiG ανακοίνωσε σήμερα [30/4] το πρωί ότι άρχισε την παροχή φυσικού αερίου σε δέκα διαφορετικές πόλεις και περιοχές σε όλη τη χώρα, καθώς αυτή είχε διακοπεί κατά τις προηγούμενες ημέρες μέσα στην εβδομάδα.

ΗPGNiG είχε ανακοινώσει, ότι οι θυγατρικές εταιρίες της, Polska Spolka Gazownictwa και PGNiG Obrot Detaliczny, θα αποκαταστήσουν την παροχή φυσικού αερίου στους πελάτες τους και στις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη διακοπή της παροχής, από τη ρωσική εταιρία Novatek Green Energy, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Την Πέμπτη, αρκετές πόλεις στην Πολωνία έμειναν χωρίς φυσικό αέριο, καθώς ο πάροχος φυσικού αερίου από τη Ρωσία, συμπεριλήφθηκε στην εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Μόσχας.

“Έχουμε καλά νέα για τους κατοίκους της πόλης Λέμπα και τους τουρίστες που θα επισκεφτούν την πόλη για το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς, Το φυσικό αέριο που παρέχει η #PGNiG είναι ήδη διαθέσιμο στους πελάτες αυτής της παράκτιας κοινότητας. Όπως και σε εννέα άλλες περιοχές, όπου η παροχή γίνονταν από τη Novatek,” ανέφερε η εταιρία σε μία ανάρτησή της στο Twitter, νωρίς σήμερα το πρωί.

Πόσο εξαρτημένος είναι ο κόσμος από τη Ρωσία για πετρέλαιο και φυσικό αέριο – Ποιες εναλλακτικές έχει η Ευρώπη για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αν δεν πληρώσει σε ρούβλια τη Μόσχα

Ποιος πληρώνει το ρωσικό αέριο σε ρούβλια

H απόφαση της Ρωσίας να διακόψει την προμήθεια με φυσικό αέριο την Πολωνία και τη Βουλγαρία, προκάλεσε την αντίδραση της Ευρώπης, που τη χαρακτήρισε εκβιασμό.

Πώς σταμάτησε η Ρωσία τις ροές φυσικού αερίου

Παρά την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία συνέχισε να προμηθεύει με μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, αφού οι δυτικές δυνάμεις επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, ο Πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι «μη φιλικές» χώρες θα έπρεπε να πληρώσουν για το φυσικό αέριο στο ρωσικό νόμισμα. BBC: Ποιος πληρώνει το ρωσικό αέριο σε ρούβλια

Η ρωσική κρατική εταιρεία ενέργειας Gazprom λέει ότι έχει διακόψει τις προμήθειες προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία και δεν θα τις επανεκκινήσει μέχρι να γίνουν οι πληρωμές σε ρούβλια.

Οι πληρωμές σε ρούβλια θα ενίσχυαν το ρωσικό νόμισμα και θα ωφελούσαν την οικονομία της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments