Διεθνή

Μόσχα: Ο διάλογος στρατηγικής σταθερότητας με τις ΗΠΑ έχει επίσημα «παγώσει»

Μόσχα: Ο διάλογος στρατηγικής σταθερότητας με τις ΗΠΑ έχει επίσημα «παγώσει»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μόσχα: Ο διάλογος με την Ουάσιγκτον για τη στρατηγική σταθερότητα έχει επίσημα “ παγώσει,” μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS

Ο διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον για τη στρατηγική σταθερότητα έχει επίσημα “ παγώσει,” μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τη σημερινή δήλωση ενός αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Ο Βλαντίμιρ Γερμάκοφ επικεφαλής της διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών που είναι αρμόδια για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι αυτές οι επαφές μπορούν να ενεργοποιηθούν και πάλι, μόλις η Ρωσία θεωρήσει ως ολοκληρωμένη “ την ειδική στρατιωτική επιχείρηση” της, στην Ουκρανία.

Ζελένσκι: Οι ελλείψεις στα καύσιμα θα εξαλειφθούν σύντομα

H Ουκρανία θα εξαλείψει σύντομα τις ελλείψεις στα καύσιμα, παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει έναν αριθμό τερματικών σταθμών αποθήκευσης πετρελαίου, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μέσα στην εβδομάδα, η Ρωσία έπληξε το διυλιστήριο στο Κρεμεντσούκ, που είναι ο κύριος παραγωγός καυσίμων στην Ουκρανία, όπως επίσης και αρκετούς άλλους τερματικούς σταθμούς καυσίμων.

“ Ουρές αναμονής και αυξημένες τιμές στα πρατήρια, παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές στη χώρα μας,” δήλωσε ο Ζελένσκι σε μία νυχτερινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του. “ Οι κατακτητές καταστρέφουν σκόπιμα τις υποδομές παραγωγής, διάθεσης και αποθήκευσης καυσίμων. Η Ρωσία έχει επίσης, αποκλείσει τα λιμάνια μας. Έτσι, δεν υπάρχουν άμεσες λύσεις για τον ανεφοδιασμό, προκειμένου να καλυφθούν οι ποσότητες που λείπουν,” πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

“Αλλά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπόσχονται ότι μέσα σε μία εβδομάδα, το αργότερο σε δύο, ένα σύστημα εφοδιασμού καυσίμων προς την Ουκρανία θα έχει τεθεί σε λειτουργία, προλαμβάνοντας τις ελλείψεις”.

Η Ρωσία για να αποφύγει τη χρεοκοπία, πλήρωσε για ομόλογα σε δολάρια την τελευταία στιγμή

Η Ρωσία έκανε στροφή για να αποφύγει τη χρεοκοπία την Παρασκευή, καθώς πραγματοποίησε μια σειρά από ήδη καθυστερημένες πληρωμές του διεθνούς της χρέους σε δολάρια, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε υποσχεθεί ότι θα το πλήρωνε μόνο σε ρούβλια όσο διάστημα τα αποθεματικά της παρέμεναν δεσμευμένα.

Τα διεθνή ομόλογα ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ρωσίας έχουν γίνει το επίκεντρο στο παιχνίδι των οικονομικών, του “μία σου και μία μου”, που έχει αναπτυχθεί σχετικά με μια πιθανή χρεοκοπία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments