People

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς καλωσορίζει Ουκρανούς πρόσφυγες πολέμου στο σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς καλωσορίζει Ουκρανούς πρόσφυγες πολέμου στο σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πηγή Φωτογραφίας: CityPortal- analitis.gr

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπική δράση

Τον Μάρτιο, ο τότε υποψήφιος για Όσκαρ Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είπε για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: «Πρέπει να κάνουμε δωρεές. Πρέπει να πιέσουμε τους πολιτικούς μας να συνεχίσουν να δημιουργούν ένα είδος καταφύγιο για τους ανθρώπους που υποφέρουν».

Ο ηθοποιός δεσμεύτηκε επίσης να αναλάβει προσωπική δράση

«Ο καθένας πρέπει να κάνει το περισσότερο που μπορεί. Νομίζω ότι ήδη σήμερα έγινε γνωστό ότι υπήρξε ένας αριθμός ρεκόρ ανθρώπων που προσφέρθηκαν εθελοντικά να πάρουν ανθρώπους στα σπίτια τους. Ελπίζω να είμαι κι εγώ μέρος αυτού».

Ο Κάμπερμπατς, φαίνεται, να ακολούθησε αυτή τη δέσμευση

Ο σταρ του Doctor Strange είπε στο Sky News στην πρεμιέρα του London Multiverse of Madness την Τρίτη ότι περιμένει μια ουκρανική οικογένεια και θα τους φιλοξενήσει στο σπίτι του όταν φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τα κατάφεραν από την Ουκρανία», είπε. «Παρακολουθώ την πρόοδό τους κάθε μέρα».

Εξήγησε, «Δυστυχώς, υποβάλλονται σε κάποια ιατρική περίθαλψη – να πω οτιδήποτε περισσότερο για αυτό θα ήταν παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής και πάρα πολλά για το πότε θα έρθουν και πώς θα το διαχειριστούν  – αλλά θέλω να τους δώσω κάποια σταθερή βάση μετά την φρίκη  που έχουν βιώσει, και αυτό είναι μέσα στο σπίτι μου».

Και δεν είναι σταματάει εκεί…

«Προσπαθώ να βοηθήσω άλλες ουκρανικές οικογένειες – υπηκόους που είναι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου – να στεγάσουν μαζικά τις οικογένειες, κάτι που ξέρετε ότι θέλουν να κάνουν, αλλά είναι πολύ δαπανηρό», είπε ο Κάμπερμπατς. «Έτσι, προσπάθησα να βοηθήσω οικονομικά σε αυτό σε μερικές περιπτώσεις».

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία έχουν εκτοπιστεί ως αποτέλεσμα της ρωσικής επίθεσης, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια από αυτούς να εγκαταλείπουν τη χώρα. Σχεδόν 3 εκατομμύρια από τους πρόσφυγες απορροφώνται από την Πολωνία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα πρόγραμμα οικογενειακής βίζας «για Ουκρανούς που έχουν ένα άμεσο ή εκτεταμένο μέλος της οικογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο», σύμφωνα με το BBC, καθώς και μια πρωτοβουλία που ονομάζεται «Homes for Ukraine» που επιτρέπει σε Ουκρανούς πρόσφυγες χωρίς σχέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να εγκατασταθούν εκεί. Οι προσπάθειες του Κάμπερμπατς φαίνεται να εμπίπτουν και στις δύο κατηγορίες. Από τις 117.600 αιτήσεις μέχρι στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι 86.100 βίζες έχουν εκδοθεί μέσω των προγραμμάτων.

«Δουλεύω μέσω μιας υπέροχης φιλανθρωπικής οργάνωσης που ονομάζεται Refugees at Home», είπε ο ηθοποιός, «η οποία είναι μια μεγάλη πύλη στο κυβερνητικό σχέδιο, αλλά και για να προσφέρει περαιτέρω ευρύτερη υποστήριξη που απαιτείται για το ψυχολογικό τραύμα από το οποίο υποφέρουν αυτοί οι άνθρωποι. ”

Και συνέχισε, «Θα παροτρύνω τους ανθρώπους να αναζητήσουν περαιτέρω βοήθεια για να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους,  με κάνει πολύ περήφανο, πολύ, πολύ περήφανο για τη χώρα μας και πολύ περήφανο για το τι μπορούμε να είμαστε στα καλύτερά μας ως ανθρώπινη φυλή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments