Ελλάδα

Ζελένσκι στην ΕΡΤ: Δείτε live τη συνέντευξη του Ουκρανού προέδρου

Ζελένσκι στην ΕΡΤ: Δείτε live τη συνέντευξη του Ουκρανού προέδρου

Πηγή Φωτογραφίας: ndtv

Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε για πρώτη φορά σε ελληνικό ΜΜΕ

Την πρώτη συνέντευξή του σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης παραχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ξεκινώντας την συνέντευξη ο Ζελένσκι στον απεσταλμένο της ΕΡΤ Γιάννη Σουλιώτη, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, λέγοντας πως δεν έχει υπάρξει καμιά συμφωνία μέχρι στιγμής.

Σχετικά με το Αzovstal υποστήριξε πως άμαχοι απομακρύνονται μόνο όταν το επιτρέπει η Ρωσία, η οποία ωστόσο δεν αφήνει να βγουν στρατιώτες τραυματίες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών από την Μόσχα, υποστήριξε πως πλέον τα περιμένει όλα και πως έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς την Ρωσία. Όπως είπε, από το 2014 δεσμεύονταν για την τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ.

«Όπως χρησιμοποίησαν απαγορευμένα όπλα όπως οι βόμβες φωσφόρου, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλα όπλα» είπε.

Ο Ζελένσκι ανέφερε πως μέχρι στιγμής οι ζημιές στο περίπου ανέρχονται στα 60 δισ. δολάρια, με τον ιδιωτικό τομέα της χώρας να αναφέρει ένα τρισ., χωρίς ωστόσο αυτό να μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Για τους στρατιώτες Αζόφ στην ελληνική Βουλή

Σχετικά με το στρατιώτη του Αζόφ που μίλήσε στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε πως ήταν εθελοντές που πολεμούν για την Ουκρανία και που εντάχθηκαν στον στρατό της και πλέον αποτελούν μέρος του.

Σχετικά με την Τουρκία, ανέφερε πως έχει «διπλά στάνταρ» καθώς από τη μία στηρίζει την Ουκρανία, και από την άλλη δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, σχεδιάζοντας πακέτα για Ρώσους τουρίστες. Και αυτό όπως είπε, σαν πρόεδρος της Ουκρανίας δε μπορεί να το παραβλέψει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments