Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Να τεθούν σε εφαρμογή ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τους εγκλωβισμένους της Μαριούπολης

Πάπας Φραγκίσκος: Να τεθούν σε εφαρμογή ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τους εγκλωβισμένους της Μαριούπολης

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Πάπας: Ο πάπας Φραγκίσκος, αναφέρθηκε και πάλι στην κατάσταση στην Ουκρανία και στην ανάγκη ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών στη Μαριούπολη

Ο πάπας Φραγκίσκος, αναφέρθηκε και πάλι στην κατάσταση στην Ουκρανία και στην ανάγκη ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών. «Απευθύνω νέα έκκληση με στόχο να τεθούν σε εφαρμογή ανθρωπιστικοί διάδρομοι για όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλυβουργεία της Μαριούπολης».

Ο ποντίφικας κάλεσε όλους τους πιστούς να προσεύχονται κάθε ημέρα και υπογράμμισε ότι σκέφτεται συνεχώς την Μαριούπολη, «την πόλη αυτή η οποία βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε, με βάρβαρο τρόπο».

«Υποφέρω και κλαίω, σκεπτόμενος τους πολίτες της Ουκρανίας. Σκέφτομαι, ιδίως, τους ασθενέστερους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Φτάνουν ειδήσεις που αφορούν παιδιά, τα οποία εκτοπίζονται και απελαύνονται», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

Ο πάπας ζήτησε, για μια ακόμη φορά «να μην αποδεχθεί, κανείς, την λογική της βίας και την διεστραμμένη δίνη των όπλων» και «να μπορέσει να ακολουθηθεί η οδός του διαλόγου και της ειρήνης».

Πάπας Φραγκίσκος: “Ο διάβολος υπάρχει”

Στο Βατικανό πρόκειται να διεξαχθεί σε λίγες ημέρες διεθνής συνάντηση εξορκιστών. Η περίοδος που επελέγη φέτος είναι από τις 16 μέχρι τις 21 Μαΐου. Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, την οργάνωση έχει αναλάβει το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Έδρας Regina Apostolorum και πρόκειται για τη 16η έκτη κατά σειρά συνάντηση με θέμα τους εξορκισμούς.

Oι διοργανωτές εξηγούν ότι πρόκειται για «σεμινάρια μοναδικά στον κόσμο, με πολύπλευρη και διεπιστημονική αντιμετώπιση του προβλήματος», αναφερόμενοι ακριβώς στους ιερείς που έχουν ειδικευθεί σε εξορκισμούς και στις προσευχές για την πάταξη του Σατανά. papas_fragkiskos_gia_perivallon_kai_pandimia

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στα σεμινάρια της Ρώμης θα πάρουν μέρος εξορκιστές διαφόρων χριστιανικών δογμάτων, ένας μουσουλμάνος ειδικός «δαιμονολογίας», ανθρωπολόγοι, ενώ θα παρουσιαστεί και μια επιστημονική έρευνα με θέμα, πάντα, τους εξορκισμούς, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.

Στο μεταξύ, 13 εξορκιστές του ιταλικού νησιού της Σαρδηνίας συναντήθηκαν ήδη τις προηγούμενες ημέρες για να ανταλλάξουν εμπειρίες, να συζητήσουν το πόσο άλλαξε ο ρόλος τους και να αναφερθούν στις νέες τους προκλήσεις. Ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος, άλλωστε, αναφέρθηκε και πρόσφατα στον Εωσφόρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments