Nέα της αγοράς

Moderna: Στην τελική ευθεία είναι η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου στα παιδιά κάτω των 6 ετών

Moderna: Στην τελική ευθεία είναι η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου στα παιδιά κάτω των 6 ετών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Moderna: Αν πάρει το πράσινο φως τον Ιούνιο, θα γίνει το πρώτο εμβόλιο στις ΗΠΑ που θα χρησιμοποιείται και στα πολύ μικρά παιδιά.

Στην τελική ευθεία είναι η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού στα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής ιατρικού συμβούλου της αμερικανικής εταιρείας, καθηγητή Πολ Μπάρτον, η αρμόδια υπηρεσία του FDA θα εξετάσει τον φάκελο του εμβολίου μέσα στον ερχόμενο μήνα. Θυμίζουμε πως η Moderna υπέβαλε την σχετική αίτηση έγκρισης την Πέμπτη.

Ο καθηγητής Μπάρτον εμφανίστηκε πεπεισμένος πως το εμβόλιο θα εγκριθεί για προσωρινή χρήση, όπως γινόταν μέχρι τώρα και με τα εμβόλια για τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.

Εφόσον αυτό γίνει, η Moderna θα γίνει η πρώτη εταιρεία που διασφαλίζει το πράσινο φως για την έγκριση του εμβολίου της από τόσο μικρά παιδιά και από βρέφη.

Παράλληλα, ο κ. Μπάρτον αποκάλυψε πως η εταιρεία δοκιμάζει ένα διαφορετικό σκεύασμα ενισχυτικής δόσης που εκτιμάται πως θα είναι πιο ισχυρό κατά του κορωνοϊού και των μέχρι τώρα γνωστών μεταλλάξεων. Με την επιτάχυνση της παραγωγής η εταιρεία ελπίζει να έχει επαρκείς δόσεις από το νέο ενισχυτικό σκεύασμα μέχρι το φθινόπωρο για να καλύψει την επόμενη χειμερινή περίοδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments