Ελλάδα

Αιδηψός: Στο δικαστικό μέγαρο Χαλκίδας ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι

Αιδηψός: Στο δικαστικό μέγαρο Χαλκίδας ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αιδηψός: Στα δικαστήρια Χαλκίδας έφτασε το πρωί της Τρίτης ο 30χρονος άνδρας, όπου κατηγορείται για την κακοποίηση της γάτας σε ταβέρνα

Στα δικαστήρια Χαλκίδας έφτασε το πρωί της Τρίτης ο 30χρονος άνδρας, όπου κατηγορείται για την κακοποίηση της γάτας σε ταβέρνα της Αιδηψού.

Ο δράστης συνελήφθη χθες [2/5] το απόγευμα στο σπίτι του στην Λιχάδα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας και του Αστυνομικού Σταθμού Αιδηψού.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση τη ΕΛΑΣ, προηγήθηκε τηλεφωνική καταγγελία σήμερα μεσημβρινές ώρες από Φιλοζωικό σωματείο της Εύβοιας, αναφορικά με ανάρτηση βίντεο σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, σχετικά με κακοποίηση ζώου (γάτας) σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, της ευρύτερης περιοχής της Αιδηψού Ευβοίας, περιστατικό που έλαβε χώρα προχθές (01-05-2022) απογευματινές ώρες.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες που έχει εις βάρος του είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, καθώς το ζώο δεν θανατώθηκε αλλά υπέστη κακοποίηση.

Δείτε τα πλάνα της άφιξης του στα δικαστήρια της Χαλκίδας από το eviathema

Ο Θεοδωρικάκος ενημέρωσε για τη σύλληψη του δράστη

Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι» αναφέρει στην ανάρτησή του.

«Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ιστορικό… κακοποίησης στα ζώα o 30χρονος

Δεν είναι μόνο το γατάκι, που κακοποίησε ο 30χρονος στην Αιδηψό, μιας και μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media έδειχνε περίεργες συμπεριφορές απέναντι στα ζώα.

Με αναρτήσεις στο Instagram, φαίνεται ότι ανέβαζε το σκυλί του “βαμμένο” με τα χρώματα της ομάδας που υποστηρίζει, όπου μάλιστα ήθελε να το μοιραστεί με τους ακολούθους του, με τα αρνητικά σχόλια να είναι πολλά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments