Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: Απολογούνται οι δύο κατηγορούμενοι στο ΜΟΔ

Δίκη Τοπαλούδη: Απολογούνται οι δύο κατηγορούμενοι στο ΜΟΔ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δίκη Τοπαλούδη: Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη, σε δεύτερο, της υπόθεσης της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη, σε δεύτερο, της υπόθεσης της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη. Οι καθυστερήσεις που υπήρχαν ήταν πολλές, ενώ μαζί με τις διακοπές, επιβράδυναν την εκδίκαση της.

Η δίκη είχε ξεκινήσεις στις 14 Φεβρουαρίου 2022 και τελικά σήμερα [3/5] θα ξεκινήσει εκ νέου η δικάσιμος, όπου αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη ο καθένας για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσας από κοινού και του ομαδικού βιασμού τελεσθέντος από δύο δράστες που ενεργούσαν από κοινού.

Οι εξετάσεις των μαρτύρων

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξέτασης μαρτύρων, με τον πατέρα του κατηγορούμενου Ροδίτη να καταθέτει για τον γιο του: «Ήταν ζωηρό παιδί, δεν φορούσε κράνος με το μηχανάκι αλλά ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν τα ναρκωτικά, για τις παρέες του ήμασταν σε κόντρα δεν μου άρεσαν..». Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε πως ο γιος του παρασύρθηκε. «Μου είπε ότι δεν φταίει, το μόνο που μου είπε είναι ότι οδήγησε.

Όταν τον επισκέφθηκα στη φυλακή, μου είπε: «ισόβια για μια οδήγηση;». Το μόνο που έκανε λάθος είναι ότι δεν αντέδρασε. Εγώ πιστεύω ότι έμπλεξε ήταν η κακιά στιγμή, γνωρίζω το παιδί μου. Εμπλέξει με κακές παρέες δεν είχε βούληση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας προκαλώντας την αντίδραση της πολιτικής αγωγής, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο πατέρας του κατηγορούμενου στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε δηλώσει άγνοια για το αν ο γιος του ήταν χρήστης ναρκωτικών ενώ τώρα με την κατάθεσή του στο Εφετείο υποστηρίζει ότι ανησυχούσε για αυτό.

Η μητέρα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, παρόντες σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου, ζητούν να επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους η μέγιστη ποινή όπως και πρωτοδίκως.

Οι γονείς της Ελένης κατέθεσαν στο δικαστήριο για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της κόρης τους αλλά και τις δραματικές στιγμές που έζησαν από την στιγμή της εξαφάνισης της μέχρι και την ώρα που εντοπίστηκε η σωρός της και συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments