Κόσμος

Eurostat: Αυξήθηκαν κατά 72% οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που ζήτησαν άσυλο το 2021

Eurostat: Αυξήθηκαν κατά 72% οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που ζήτησαν άσυλο το 2021

Πηγή Φωτογραφίας: unicef

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, 23.255 ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτήθηκαν άσυλο το 2021, από 13.550 το 2020

Σε ποσοστά ρεκόρ αυξήθηκε ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζήτησαν άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021, ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Το ποσοστό της αύξησης ανήλθε σε 72%, κυρίως επειδή εκτοξεύτηκε ο αριθμός των προσφύγων από το Αφγανιστάν.

Συνολικά ωστόσο, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που έλαβαν προστασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε κατά 5% πέρσι, σύμφωνα με τη Eurostat, η οποία δεν εξηγεί τους λόγους.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, 23.255 ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτήθηκαν άσυλο το 2021, από 13.550 το 2020. Οι περισσότεροι που έφτασαν από το Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο, ήταν αγόρια ηλικίας 16-17 ετών. Η οικονομία της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας κατέρρευσε πέρσι και χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών και των άλλων ξένων δυνάμεων.

Οι χώρες της ΕΕ παραχώρησαν άσυλο σε 267.360 περιπτώσεις πέρσι. Οι μισοί από τους αιτούντες χαρακτηρίστηκαν πρόσφυγες ενώ στους υπόλοιπους χορηγήθηκε καθεστώς επικουρικής ή ανθρωπιστικής προστασίας.

Πάνω από το ένα τέταρτο των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου που εγκρίθηκαν προέρχονταν από Σύρους πολίτες και ακολούθησαν οι Αφγανοί και οι πολίτες από Βενεζουέλα. Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ήταν οι κύριες χώρες υποδοχής τους.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι χώρες της ΕΕ χορήγησαν άσυλο σε 5.070 ασυνόδευτους ανηλίκους, το 34% των οποίων έλαβε καθεστώς πρόσφυγα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments