Διεθνή

Τουρκία: «Ο Μητσοτάκης πάει στις ΗΠΑ για να μας αποκλείσει από τα F-16» λέει Τούρκος απόστρατος

Τουρκία: «Ο Μητσοτάκης πάει στις ΗΠΑ για να μας αποκλείσει από τα F-16» λέει Τούρκος απόστρατος

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο Οθόνης/ CNN Turk video

Τουρκία: Ο απόστρατος αντιπτέραρχος για ακόμα μία φορά προκάλεσε με δηλώσεις του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Η Τουρκία επανέρχεται αυτήν την φορά δια στόματος ενός Τούρκου αξιωματούχου που είχε υποστηρίξει «Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα». Ο λόγος για τον αναλυτή και απόστρατο αντιπτέραρχο Ερντογάν Καρακούς, ο οποίος«ξαναχτύπησε», υποστηρίζοντας προκλητικά πως : «Ο Μητσοτάκης πάει στις ΗΠΑ για να αποκλείσει την Τουρκία από τα F-16».

Μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό CNN Turk, ο Καρακούς επανέλαβε πως πρώτη απειλή σε βάρος της Τουρκίας είναι η Ελλάδα και πως η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον στρέφεται ουσιαστικά κατά της Τουρκίας.

“Η Ελλάδα με απίστευτο τρόπο εργάζεται ασταμάτητα ώστε να αποκλείσει την Τουρκία”

«Η πρώτη απειλή σε βάρος μας είναι η Ελλάδα. Το επαναλαμβάνω η πρώτη απειλή σε βάρος μας είναι η Ελλάδα (…) Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα με απίστευτο τρόπο εργάζεται ασταμάτητα ώστε να αποκλείσει την Τουρκία ακόμη και από την αγορά αυτών των F-16.

Για αυτό το λόγο πηγαίνει ο Μητσοτάκης στην Αμερική. Θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν ενώ θα κάνει και ομιλία στη Βουλή των αντιπροσώπων. Θα μιλήσει και στο Κογκρέσο και στη Βουλή των αντιπροσώπων , ενώ δεν ξέρω μπορεί να μιλήσει ξεχωριστά και στην Γερουσία (…) Μα για ποιο λόγο γίνεται πρόσκληση στον Μητσοτάκη; Μήπως τον χρειάζεται πολύ τώρα η Αμερική;» δήλωσε συγκεκριμένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments