Πολιτισμός

Κριστιάν Οντιζιέ: Στο σφυρί βγαίνουν έργα τέχνης και αντικείμενα του

Κριστιάν Οντιζιέ: Στο σφυρί βγαίνουν έργα τέχνης και αντικείμενα του

Πηγή Φωτογραφίας: The Mirror

Κριστιάν Οντιζιέ: δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τις 12 έως τις 13 Μαΐου

Πέρασαν επτά χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής Κριστιάν Οντιζιέ (Christian Audigier) και τώρα τα προσωπικά του αντικείμενα θα πωληθούν σε δημοπρασία. Ο σχεδιαστής μόδας που διηύθυνε τα brand Ed Hardy και Von Dutch, ήταν μόλις 57 ετών όταν πέθανε από καρκίνο πριν από επτά χρόνια στο Λος Άντζελες. Αλλά άφησε κληρονομιά στη μόδα του Λος Άντζελες, ξεχωριστά t-shirt και τζιν.

Και τώρα, η προσωπική και ποικιλόμορφη συλλογή του από έργα τέχνης, έπιπλα, βιβλία και ρούχα έχουν ενοποιηθεί και δημοπρατούνται από τον Abell Auction Co.

View this post on Instagram

A post shared by Fine Art, Antiques & Jewelry (@abellauctionco)

«Έπρεπε να ψάξουμε πολλά πράγματα του για να αφηγηθούμε μια ιστορία» είπε ο Τοντ Σίρεσον αντιπρόεδρος του οίκου δημοπρασιών.

«Ένα από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα στον κατάλογο είναι μια μοτοσικλέτα Bobber ειδικής παραγγελίας που σχεδιάστηκε από τον θρυλικό Yoshinobu «Yoshi» Kosaka, ο οποίος έχει  κατάστημα στην περιοχή του Λος Άντζελες που ονομάζεται The Garage Company. «Η μοτοσικλέτα έχει συγκεκριμένη εμφάνιση» είπε ο Σίρεσον. «Κάποιος θα εκτιμήσει τη μοτοσυκλέτα για την ίδια τη μοτοσυκλέτα ή κάποιος θα την αγοράσει επειδή εκτιμά τον Christian Audigier και θα θέλει να την κρατήσει» σημείωσε.

Ο Σίρεσον πιστεύει ότι η μοτοσυκλέτα Bobber κόστισε 100.000 δολάρια για τον σχεδιασμό  και τη βαφή με το όνομα του Audigier να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση.

Άλλα σημαντικά αντικείμενα της συλλογής περιλαμβάνουν μεγάλη συλλογή από πίνακες του Mr. Brainwash (Thierry Guetta) και αριθμημένες εκτυπώσεις, συμπεριλαμβανομένων εικόνων του Ντέιβιντ Μπόουι, του Μάικλ Τζάκσον και των Rolling Stones. Υπάρχουν επίσης αριθμημένες λιθογραφίες και εκτυπώσεις του σύγχρονου street art καλλιτέχνη Shepard Fairey.

Ο Audigier, ο οποίος γεννήθηκε στη Γαλλία, ήταν φίλος και θαυμαστής του Γάλλου rock ‘n roll σταρ Τζόνι Χάλιντεϊ και συγκέντρωσε μερικά από τα προσωπικά του αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός δερμάτινου μπουφάν με μεταλλικά καρφιά, τώρα τοποθετημένου σε θήκη.

«Ο Christian επέλεξε κάθε αντικείμενο με εξαιρετική φροντίδα και πάθος» είπε ο Βενσάν Οντιζιέ, διαχειριστής της περιουσίας του αείμνηστου θείου του σε δήλωσή του. «Τίποτα δεν ήταν τυχαίο».

Ο Γάλλος σχεδιαστής εγκατέλειψε το brand Von Dutch το 2004 για να ξεκινήσει την ετικέτα Ed Hardy, η οποία έπαιρνε εικόνες από τον καλλιτέχνη τατουάζ στο Σαν Φρανσίσκο Don Ed Hardy και τις ενσωμάτωνε σε μπλουζάκια, φορέματα, πορτοφόλια, σακάκια, μαγιό, παπούτσια και σε ετικέτα βότκας.

Ο Audigier πούλησε το brand Ed Hardy στon Iconix Brand Group το 2011 έναντι 62 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τις 12 έως τις 13 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments