Άποψη

Αυτοδύναμη Ελλάδα

Αυτοδύναμη Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με το επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και το σύνθημα «Αυτοδύναμη Ελλάδα».

Μπορεί το κεντρικό σύνθημα της ΝΔ στο Συνέδριο να είναι «Δίπλα σε κάθε πολίτη» δείχνοντας ότι η κυβέρνηση πέρα απο τις μεταρρυθμίσεις προωθεί ζητήματα με κοινωνικό πρόσημο για τους πολίτες αλλά το μότο που θα αναδειχθεί και θα παίζει σε κάθε γωνιά των συνεδριακών χωρών είναι το «Αυτοδύναμη Ελλάδα».

Είναι σαφές ότι στην τελική ευθεία για τις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεκδικεί την αυτοδυναμία.

Ο ίδιος πριν το Πάσχα έκανε κάλεσμα για μετεκλογικές συνεργασίες, με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που θα μπορούσε να είναι εν δυνάμει εταίρος να επιμένει σε κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει σύμπραξη.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία γιατί πρέπει και η επόμενη κυβέρνηση να είναι αυτοδύναμη βάζοντας παράλληλα τα διλήμματα.

Πρόοδος και ανάπτυξη ή συντηρητισμός και επιστροφή στο παρελθόν. Είναι κάτι που θα επαναλάβει και στο Συνέδριο που ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής ζητώντας απο τους πολίτες να συγκρίνουν το πως θα είναι η Ελλάδα μετά απο το διακυβέρνηση της ΝΔ και πως ήταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ενδιάμεσο όμως η κυβέρνηση συνεχίζει τον προγραμματισμό της έχοντας στραμμένο το βλέμμα στους πολίτες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ήδη δρομολογείται γενναία αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος, εχει προχωρήσει η αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου ενώ αναμένεται και η εξαγγελία για το προγραμμα στέγασης για τα νεα ζευγάρια. Μέτρα που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Το «Αυτοδύναμη Ελλάδα» το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές του 2019 συνδυάζοντας το με το σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη».

Αυτή την φορά το σύνθημα «Αυτοδύναμη Ελλάδα» θα παραπέμπει στην κοινωνική ευημερία. Ήδη η ηγετική ομάδα ξεκινάει την αντεπίθεση όπως με τις παρεμβάσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα που καίει.. μετά την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία με γνώμονα τον πολίτη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments