Ελλάδα

Τουρκοβούνια: Δικαιώθηκε το Δημόσιο μετά από 34 χρόνια για τα 300 στρέμματα

Τουρκοβούνια: Δικαιώθηκε το Δημόσιο μετά από 34 χρόνια για τα 300 στρέμματα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο/ Eurokinissi

Μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες δικαστικής διαμάχης η έκταση των 300 στρεμμάτων περνάει στο ελληνικό Δημόσιο

Στην κυριότητα του Δημοσίου περνά, με απόφαση του Αρείου Πάγου, η έκταση 300 στρεμμάτων στα Τουρκοβούνια, καθώς έγινε δεκτή η αγωγή του κατά της Ανώνυμης Εταιρείας ΚΕΚΡΩΨ.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1988 με τη διεκδίκηση της εν λόγω έκτασης και έκλεισε τώρα, 34 χρόνια μετά, με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Ψυχικού- Φιλοθέης σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Δικαιώθηκε το Ελληνικο Δημοσιο και ο μακροχρόνιος αγώνας του Δήμου Ψυχικού- Φιλοθέης, των πολιτών του και του δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη.

Σήμερα δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 747/2022 απόφαση του Αρείου Πάγου (Γ’ Πολιτικό Τμήμα), η οποία, δικάζοντας κατ’ ουσίαν την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, δέχθηκε αυτήν και έκρινε αμετάκλητα έπειτα από έναν δικαστικό μαραθώνιο διάρκειας 34 ετών ότι το ενάγον Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο της επίδικης εδαφικής εκτάσεως, εμβαδού 242,25 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον Δήμο Ψυχικού – Φιλοθέης, θέση Τουρκοβούνια, εκτός σχεδίου πόλεως και επιπλέον διέταξε την απόδοση της ως άνω έκτασης στο Ελληνικό Δημόσιο. Η υπόθεση αφορά στην από 15.12.1988 διεκδικητική αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της εταιρείας ΚΕΚΡΩΨ ΑΕ για έκταση 300 στρεμμάτων (292 κατά νεότερη καταμέτρηση) ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η ως άνω έκταση βρίσκεται στον Δήμο Παλαιού Ψυχικού, στη θέση «Τουρκοβούνια», εκτός σχεδίου πόλεως»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments