Διεθνή

ΗΠΑ: Τα Φίτζι κατάσχεσαν τη θαλαμηγό του Κερίμοφ αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ

ΗΠΑ: Τα Φίτζι κατάσχεσαν τη θαλαμηγό του Κερίμοφ αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: cbsnews

Ο Κερίμοφ περιλαμβάνεται στη λίστα των Ρώσων ολιγαρχών εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις τόσο από τις ΗΠΑ, όσο κι από την ΕΕ

Τη θαλαμηγό του Ρώσου ολιγάρχη Σουλεϊμάν Κερίμοφ, αξίας άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ κατάσχεσαν οι αρχές της Δημοκρατίας των Φίτζι, μετά από σχετικό αμερικανικό αίτημα, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Κερίμοφ περιλαμβάνεται στη λίστα των κυρώσεων τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δικαστήριο της Σούβα, πρωτεύουσας αυτού του νησιωτικού συμπλέγματος του Ειρηνικού, «εξέδωσε διαταγή για κατάσχεση του superyacht Amadea», έπειτα από αμερικανικό ένταλμα που είχε εκδοθεί τον περασμένο μήνα, ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο του διευθυντή της εισαγγελίας των Φίτζι.

Δικηγόρος, ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία στην οποία είναι νηολογημένο το πλοίο των 325 εκατομμυρίων δολαρίων, είπε ότι δεν ανήκει στον Κέριμοφ. Αντ ‘αυτού, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι τα εταιρικά έγγραφα εντοπίζουν την ιδιοκτησία του πλοίου στον Εντουάρ Κουνταϊνάτοφ, πρώην στέλεχος της ρωσικής κρατικής επιχείρησης πετρελαίου Rosneft, η οποία δεν έχει τιμωρηθεί.

Το Amadea ελλιμενίστηκε στα Φίτζι στις 13 Απριλίου. Λίγο αργότερα, ομοσπονδιακός δικαστής ενέκρινε ένταλμα κατάσχεσης του πλοίου και στις 19 Απριλίου, ο ανώτατος εισαγγελέας των Φίτζι κινήθηκε για να αποτρέψει την αναχώρηση του πλοίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments