Διεθνή

Πεντάγωνο: Μικρή η πρόοδος των Ρώσων στο Ντονμπάς

Πεντάγωνο: Μικρή η πρόοδος των Ρώσων στο Ντονμπάς

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Πεντάγωνο: Βάσει της ενημέρωσης του εκπροσώπου του Πενταγώνου, είναι μικρή η πρόοδος των Ρώσων στο Ντονμπάς

Το Πεντάγωνο εκτίμησε την πορεία του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.  Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει «λίγη πρόοδο» στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Έχουν σημειώσει κάποια μικρή πρόοδο, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του Ντονμπάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σήμερα Πέμπτη. «Αυτή η μικρή πρόοδος ήταν μικρότερη από αυτή που ανέμεναν σε αυτό το σημείο οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή, πιστεύουν οι ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Κίρμπι . «Εκτιμούμε ότι οι Ουκρανοί προβάλλουν μια πολύ σκληρή αντίσταση. Αυτό δεν σημαίνει όμως οι Ρώσοι ότι δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο», είπε ο ίδιος.

REUTERS/Pavel Mikheyev

«Πυραυλική τρομοκρατία»

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν σε πόλεις σε όλη τη χώρα το βράδυ της Τετάρτης και αναφέρθηκαν επιθέσεις κοντά στο Κίεβο, το Τσερκάσι και στο Ντνίπρο στα κεντρικά της χώρας. Η Ουκρανία επανέλαβε ότι η Ρωσία προσπαθεί να καταστρέψει την υποδομή της. Ο υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί «πυραυλική τρομοκρατία» στις επιθέσεις που εξαπλώνονται.

«Το πραγματικό πρόβλημα που δεν κάνει κανένα μέρος στην Ουκρανία ασφαλές, είναι οι πύραυλοι, οι ρωσικοί πύραυλοι που εκτοξεύονται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, σε οποιαδήποτε πόλη της Ουκρανίας. Έχουμε όλους τους λόγους να μιλήσουμε για τη Ρωσία που καταφεύγει στις τακτικές πυραυλικής τρομοκρατίας για να σκορπίσει τον φόβο σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Οι επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας εναντίον του συστήματος των σιδηροδρομικών μεταφορών έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του, ανακοίνωσε η δημόσια επιχείρηση των Ουκρανικών Σιδηροδρόμων. Περίπου είκοσι δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων εκτελούνται με καθυστερήσεις ως και 12 ωρών, σύμφωνα με την εκτίμηση της δημόσιας επιχείρησης. «Η Ρωσία προσπαθεί να καταστρέψει τις επιμελητειακές γραμμές μας διότι δεν μπορεί να μας νικήσει στα πεδία» των μαχών, υποστήριξε ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, ο Αντρίι Γέρμακ, μέσω Telegram. Την ίδια ώρα, η Λευκορωσία, την οποία η Ρωσία χρησιμοποίησε ως ορμητήριο για την εισβολή της, ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων. Το Μινσκ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ευρωπαίους λαούς και ιδιαίτερα για τις γειτονικές χώρες. mariupol1-2-768x480-1

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments