Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα: Τζόρντι Άλμπα ο λυτρωτής των Καταλανών

Μπαρτσελόνα: Τζόρντι Άλμπα ο λυτρωτής των Καταλανών

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

Μπαρτσελόνα: Ο Τζόρντι Άλμπα, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, «έκλεψε» την ευκαιρία από τη Μπέτις να πλησιάσει το «εισιτήριο» για το Champions League

Ο Τζόρντι Άλμπα, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, «έκλεψε» την ευκαιρία από τη Μπέτις να πλησιάσει το «εισιτήριο» για το Champions League, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Με το γκολ του αριστερού μπακ η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα 2-1 από την έδρα της Κυπελλούχου Ισπανίας, για την 35η αγωνιστική της LaLiga, «κλείδωσε» θέση για το Champions League και δεν επέτρεψε στους «οικοδεσπότες» να πλησιάσουν την τέταρτη θέση.

Ο Φάτι είχε ανοίξει το σκορ για τους «μπλαουγκράνα» στο 76΄, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τρία λεπτά αργότερα με τον Μπάρτρα, κάνοντας όνειρα ανατροπής. Ωστόσο, η Μπέτις υπολόγιζε χωρίς τον Τζόρντι Άλμπα, ο οποίος στις καθυστερήσεις χάρισε στην ομάδα του το «τρίποντο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν  από τη σέντρα του αγώνα οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα έκαναν το καθιερωμένο pasillo στην κάτοχο του Κόπα Ντελ Ρέι, Μπέτις.

Βήμα παραμονής η Κάντιθ, πιο κοντά στη La Liga 2 η Αλαβές

Τεράστιο βήμα για την παραμονή της στη La Liga έκανε απόψε η Κάντιθ με το ευρύ 3-0 εντός έδρας επί της Έλτσε, ενώ η Θέλτα δεν «χαρίστηκε» στην ουραγό, Αλαβές και με το ευρύ 4-0 «έσπρωξε» ακόμη περισσότερο την Ντεπορτίβο προς την La Liga 2.

Μέχρι το 80ό λεπτό η Κάντιθ δεν μπορούσε να διασπάσει την κακά οργανωμένη άμυνα της Έλτσε, παρ΄ όλα αυτά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν τρεις φορές μέσα σε 14 λεπτά και να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία τους.

Την ίδια ώρα στο Βίγκο, η Αλαβές έπαιζε ίσως το τελευταίο της χαρτί απέναντι στην «αδιάφορη» Θέλτα, ωστόσο, έφυγε με 4 γκολ από το «Μπαλαΐδος» και, πλέον, ελπίζει μόνο σε θαύμα στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία:

Λεβάντε-Σοσιεδάδ                 2-1

(53΄ Μίραμον, 90΄ πεν. Μελέρο – 66΄ Νταβίντ Σίλβα)

Μαγιόρκα-Γρανάδα                 2-6 (28΄ Σεβίγια, 58΄ Ράιγιο – 6΄ Σουάρες, 46΄ Εσκουδέρο, 55΄ Πουέρτας, 69΄, 90΄ Μολίνα, 78΄ Ουζούνι)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια        0-0

Θέλτα-Αλαβές                     4-0 (6΄ Γκαλχάρντο, 34΄,66΄ Άσπας, 57΄αυτ. Ναβάρο)

Κάντιθ-Ελτσε                     3-0 (80΄ Νεγρέδο, 83΄ Σομπρίνο, 90΄+3 Λοσάνο)

Μπέτις-Μπαρτσελόνα               1-2 (79΄ Μπάρτρα – 76΄ Φάτι, 90 + 4΄ Τζόρντι Άλμπα) Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο            8/5 Βιγιαρεάλ-Σεβίλη                 8/5 Εσπανιόλ-Οσασούνα                8/5 Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης  8/5

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments