Διεθνή

Ουκρανία: “Παρελθόν” το σκάφος επιθεώρησης του Πούτιν – Η στιγμή της βύθισής του από drone

Ουκρανία: “Παρελθόν” το σκάφος επιθεώρησης του Πούτιν – Η στιγμή της βύθισής του από drone

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Το συγκεκριμένο σκάφος, φέρεται να είναι αυτό που χρησιμοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος για να επιθεωρεί τον στόλο, να παρακολουθεί παρελάσεις ή να εκφωνεί ομιλίες

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε ένα ειδικό «περιπολικό «σκάφος» του Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο χρησιμοποιεί για να επιθεωρεί τους ναυτικούς στόλους του.

Ένα λευκό περιπολικό σκάφος κατηγορίας Raptor φέρεται να εξαφανίστηκε από μια βόμβα καθοδηγούμενη από λέιζερ που έπεσε από drone Bayraktar TB2, κοντά στο Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ρώσος ηγέτης έχει χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο σκάφος με την ονομασία 001 για επιθεωρήσεις στόλου στη Σεβαστούπολη και την Αγία Πετρούπολη.

Χρησιμοποιεί επίσης το περιπολικό για να εκφωνήσει ομιλίες και να παραστεί σε στρατιωτικές παρελάσεις.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας μοιράστηκε στο επίσημο κανάλι του στο Facebook πλάνα από drone από την επίθεση, αν και δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές.

Η βύθιση του περιπολικού σκάφους του Ρώσου ηγέτη έρχεται καθώς δύο άλλα Raptors μήκους 55 ποδιών χτυπήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε παρόμοιες επιθέσεις.

Τα Raptors παρέχονται συνήθως με καμουφλάζ και όχι λευκό – ένα δεύτερο κλιπ δείχνει μια ξεχωριστή ουκρανική επίθεση που στόχευε ένα καμουφλαρισμένο Raptor.

Ο Πούτιν πιστεύεται ότι ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία με συνολικά οκτώ πλοία κλάσης Raptor, αλλά έως και πέντε από αυτά έχουν πλέον καταστραφεί σε ουκρανικά πλήγματα.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται επίσης ότι έχει καταστρέψει πολλαπλά οχήματα αποβίβασης στρατευμάτων και φυλάκια στο κατεχόμενο από τη Ρωσία, Φιδονήσι.

Το φυλάκιο των 100 στρεμμάτων έχει αποδειχθεί πολύτιμη στρατηγική θέση, καθώς βρίσκεται περίπου 80 μίλια από τη νότια ακτή της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία κατέλαβε το νησί νωρίς στον πόλεμο και κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσει τον έλεγχό του, αλλά οι δυνάμεις της εκεί υπόκεινται έκτοτε σε βομβαρδισμούς.

Η Ρωσία έχασε επίσης το ναυαρχίδα της, το Moskva, στις θάλασσες κοντά στο Snake Island μετά από επίθεση ουκρανικού πυραύλου.

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, η Μόσχα δεν αποκάλυψε τον πραγματικό αριθμό των νεκρών από το πολεμικό πλοίο, το οποίο στόχευσαν οι ουκρανικοί πύραυλοι Neptune.

Τον Φεβρουάριο, ο Ουκρανός συνοριοφύλακας Roman Hrybov και το πλήρωμά του θεωρήθηκαν νεκροί αφού η Μόσχα βομβάρδισε το νησί με πυρά πυροβολικού, αλλά επέζησαν από θαύμα και τους απονεμήθηκαν βραβεία όταν επέστρεψαν στο ουκρανικό έδαφος σε μια μεταφορά κρατουμένων τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments