Lifestyle

Eurovision 2022: Στον A’ Ημιτελικό απόψε η Ελλάδα

Eurovision 2022: Στον A’ Ημιτελικό απόψε η Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: ert/EBU

Δείτε σε ποια σειρά διαγωνίζεται η Αμάντα Γεωργιάδη

Τα 10 πρώτα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό της Eurovision,  το Σάββατο 14 Μαΐου, θα διεκδικήσουν απόψε 17 χώρες στον Α’ ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού στο Τορίνο της Ιταλίας.

Ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, που αρχίζει στις 22:00, θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ και η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die together», θα εμφανιστεί στη 15η θέση.

Οικοδεσπότες θα είναι οι Mika, Laura Pausini και Alessandro Cattelan, ενώ κομβικό ρόλο θα παίζει και ο Leo, μία ιπτάμενη μηχανή (drone) – αναφορά στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι ,αλλά και τον Τζεπέτο, τον πατέρα του Πινόκιο, η οποία θα ανοίξει τη βραδιά, θα πετάει μέσα στην αρένα και θα εκτελεί χρέη ξεναγού στις συμμετέχουσες χώρες.

Εκτός από τους διαγωνιζόμενους, απόψε θα ανέβουν στη σκηνή και οι Diodato, Dardust, Benny Benassi και Sophie & The Giants.

Την Πέμπτη, άλλες 18 χώρες θα διαγωνιστούν για 10 ακόμα θέσεις στον τελικό.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό

  1. Αλβανία
  2. Λετονία
  3. Λιθουανία
  4. Ελβετία
  5. Σλοβενία
  6. Ουκρανία
  7. Βουλγαρία
  8. Ολλανδία
  9. Μολδαβία
  10. Πορτογαλία
  11. Κροατία
  12. Δανία
  13. Αυστρία
  14. Ισλανδία
  15. Ελλάδα
  16. Νορβηγία
  17. Αρμενία

Μετά από τα 17 τραγούδια που διαγωνίζονται στον πρώτο Ημιτελικό, θα προβληθεί μια προεπισκόπηση 1 λεπτού για δύο από τις πέντε χώρες που δεν συμμετέχουν σε κανέναν ημιτελικό (Big Five): Γαλλία και Ιταλία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments