Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο άνδρας που προκάλεσε ένταση με τα ΜΑΤ έξω από το ΑΠΘ, λίγο πριν τα επεισόδια

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο άνδρας που προκάλεσε ένταση με τα ΜΑΤ έξω από το ΑΠΘ, λίγο πριν τα επεισόδια
Πρόκειται για τραπεζικό υπάλληλο, κάτοικο Θεσσαλονίκης, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της έργω εξύβρισης

Ο άνδρας, ο οποίος προκάλεσε την ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ κι εν συνεχεία το ξέσπασμα των επεισοδίων, συνελήφθη. Πρόκειται για τραπεζικό υπάλληλο κάτοικο Θεσσαλονίκης.

Στα κοινωνικά δίκτυα αρκετοί έκαναν λόγο για «ύποπτες» ενέργειες του 48χρονου, ενώ άλλοι ανέφεραν την υποψία ότι πρόκειται για «ασφαλίτη», που προκάλεσε την αστυνομία, με σκοπό να γίνει επέμβαση και να λήξει έτσι βίαια η διαμαρτυρία των αντιδρώντων στην κατασκευή βιβλιοθήκης στον χώρο του Βιολογικού.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε δεν έχει καμία σχέση με την αστυνομία.

Στο βίντεο του thestival.gr, για αρκετή ώρα ο 48χρονος καταφερόταν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και ζητούσε να φύγουν από το Πανεπιστήμιο. Σε μια στιγμή πλησίασε τους αστυνομικούς της διμοιρίας των ΜΑΤ και έπιασε το σακίδιο ενός εξ αυτών, ρωτώντας αν τα ΜΑΤ φοράνε παντελόνια. Αμέσως οι αστυνομικοί αντέδρασαν, απωθώντας τον 48χρονο και τους φοιτητές με δακρυγόνα. Ακολούθησε ένταση.

Καθηγητές, φοιτητές και δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν επί ώρα με ποια ιδιότητα βρισκόταν εκεί. Ο ίδιος έδωσε διάφορες απαντήσεις. Ισχυρίστηκε ότι είναι καθηγητής δημοσιογραφίας, ενώ λίγο αργότερα είπε ότι βρίσκεται εκεί ως απόφοιτος του ΑΠΘ.

Ο 48χρονος τραπεζικός υπάλληλος το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της έργω εξύβρισης και εν συνεχεία ζήτησε και πήρε αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Δείτε τη στιγμή που ο 48χρονος προκαλεί τα επεισόδια:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments