Διεθνή

ΝΑΤΟ: «Δεν βλέπουμε σαν απειλή τη Ρωσία για τα εδάφη μας» λέει ο Γκεοάνα

ΝΑΤΟ: «Δεν βλέπουμε σαν απειλή τη Ρωσία για τα εδάφη μας» λέει ο Γκεοάνα

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

ΝΑΤΟ: O αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού ανέφερε πως η Ρωσία δεν είναι απειλή για το ΝΑΤΟ.

Ο Μιρτσέα Γκεοάνα μίλησε για την Ρωσία και για το κατά πόσο είναι απειλή για το ΝΑΤΟ.  Το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί ότι η Ρωσία διαθέτει στρατιωτικές δυνατότητες για «να κάνει κάτι εχθρικό εναντίον της συμμαχίας», δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Μιρτσέα Γκεοάνα.

«Δεν βλέπουμε σήμερα ότι η Ρωσία διαθέτει στρατιωτικές δυνατότητες για να κάνει κάτι εχθρικό εναντίον του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γκεοάνα, σημειώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα κλιμάκωσης στην Ουκρανία και ότι η σύγκρουση πιθανότατα θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

“Η Κίνα δεν είναι αντίπαλος του ΝΑΤΟ”

«Αλλά μιλώντας για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, δεν βλέπουμε τον κίνδυνο για το έδαφός μας ή τους πληθυσμούς μας στο εγγύς ή ακόμη και στο μεσοπρόθεσμο μέλλον», πρόσθεσε. Ο Γκεοάνα μίλησε και για την Κίνα, τονίζοντας πως το ΝΑΤΟ δεν την αντιλαμβάνεται ως αντίπαλο, αλλά ο στρατιωτικός εκσυγχρονισμός της έχει επιπτώσεις σε όλες τις χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Η Κίνα δεν είναι αντίπαλος του ΝΑΤΟ, αλλά ο στρατιωτικός εκσυγχρονισμός της, οι μαζικές επενδύσεις σε πυρηνικούς και υπερηχητικούς πυραύλους, η καταναγκαστική διπλωματία της έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια όλων των συμμάχων του ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, έκανε γνωστό πως ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει προκληθεί στη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου στη Μαδρίτη, εκεί που το ΝΑΤΟ «σχεδιάζει να εγκρίνει μια νέα στρατηγική αντίληψη και να λάβει αποφάσεις για μια νέα ποιότητα στρατιωτικής παρουσίας στην ανατολική πλευρά του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments