Διεθνή

Ζελένσκι: “Αν η Ουκρανία ήταν μέλος του ΝΑΤΟ, δε θα γινόταν πόλεμος”

Ζελένσκι: “Αν η Ουκρανία ήταν μέλος του ΝΑΤΟ, δε θα γινόταν πόλεμος”
Ζελένσκι: Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού και δήλωσε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα είχε αποτραπεί αν η χώρα του ήταν πρωτύτερα μέλος του ΝΑΤΟ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po) και δήλωσε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα είχε αποτραπεί αν η χώρα του ήταν πρωτύτερα μέλος του ΝΑΤΟ.

«Αν η Ουκρανία ήταν μέλος του ΝΑΤΟ πριν από τον πόλεμο, δεν θα είχε γίνει πόλεμος», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος στους φοιτητές μέσω βιντεοσύνδεσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ο κίνδυνος η Ουκρανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ δικαιολογεί την εισβολή στη γειτονική χώρα, η οποία ξεκίνησε πριν από περισσότερους από δύο μήνες.

Παράλληλα ο Ζελένσκι τόνισε ότι επιθυμεί να ανακτήσει τα εδάφη της χώρας του πριν από το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να είναι πρόθυμος για διάλογο με τη Μόσχα. «Μόλις ανακτήσουμε ό,τι είναι δικό μας, θα τον τελειώσουμε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Οι φιλορώσοι στη Χερσώνα θέλουν να ζητήσουν την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία

Οι αρχές που εγκατέστησε η Μόσχα στην ουκρανική περιοχή της Χερσώνας σκοπεύουν να ζητήσουν από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να την προσαρτήσει στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα φιλορώσος τοπικός αξιωματούχους.

«Θα υποβληθεί αίτημα (προς τον Πούτιν) για την προσάρτηση της περιοχής της Χερσώνας στη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε μιλώντας σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο Κιρίλ Στρεμοούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικοπολιτικής διοίκησης της Χερσώνας. Πούτιν

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο σχολίασε σήμερα ότι οι κάτοικοι της Χερσώνας είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν στη Ρωσία, όμως πρόσθεσε ότι η απόφαση θα πρέπει να έχει ισχυρή νομική βάση. Ο Πούτιν ζήτησε την εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία αφού κατηγόρησε το Κίεβο ότι σφαγιάζει και διώκει τους ρωσόφωνους. Είχε διαβεβαιώσει ότι δεν επιθυμεί να καταλάβει ουκρανικές περιοχές.

Η περιοχή της Χερσώνας, που βρίσκεται βόρεια της Κριμαίας την οποία η Μόσχα προσάρτησε το 2014, είναι ζωτικής σημασίας για την τροφοδοσία της χερσονήσου με νερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments