Αθλητισμός

Ζαγκλής: “Αξιέπαινη η πρωτοβουλία των φορέων για τον εορτασμό των 90 ετών από την ίδρυση της FIBA”

Ζαγκλής: “Αξιέπαινη η πρωτοβουλία των φορέων για τον εορτασμό των 90 ετών από την ίδρυση της FIBA”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ζαγκλής: Αρχίζει αύριο στο Ηράκλειο και το κλειστό του Λίντο το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση της FIBA

Αρχίζει αύριο στο Ηράκλειο και το κλειστό του Λίντο το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ (FIBA). Κεντρικός σκοπός των εκδηλώσεων είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός θερμικού κυκλοποιητή για τα παιδιά με καρκίνο, σε συνεργασία με το «ΘΕΜΑ 117Α Λέσχες Lions Νοτίου Ελλάδος».

Το «παρών» στο γκαλά, που θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου (14/5, 19:00) στο Λίντο, θα δώσει ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Η αξιέπαινη πρωτοβουλία της ελληνικής Ομοσπονδίας και του Υφυπουργείου Αθλητισμού να διοργανώσουν μία σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 90 ετών από την ίδρυση της FIBA, αποδεικνύουν την τεράστια διείσδυση που έχει το άθλημά μας στην ελληνική κοινωνία. Κάτι που, λόγω εντοπιότητας, με κάνει διπλά ευτυχή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, αλλά και όλους όσοι θα συμμετάσχουν στην τριήμερη γιορτή του μπάσκετ που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο. Η Ελλάδα ήταν ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πριν από εννέα δεκαετίες και αποδείχθηκε ότι η υπογραφή στο αρχικό καταστατικό της, από τον Συμεών Μαυροσκούφη, θα λέγαμε ότι ήταν προφητική για μια χώρα που έχει αγκαλιάσει σε τέτοιο βαθμό το άθλημά μας».

Μήνυμα κατά της βίας με τουρνουά 3×3 στη μνήμη του Αλκη Καμπανού

Ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας είναι ο στόχος δράσης που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 13-15 Μαΐου, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τουρνουά μπάσκετ 3×3, το οποίο διοργανώνουν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος , υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Ταυτόχρονα, στον ίδιο χρόνο και χώρο, θα πραγματοποιηθεί και η έναρξη του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 3 times 3 της ΕΟΚ. Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του προ μηνών δολοφονημένου φιλάθλου του Αρη, Αλκη Καμπανού.

Η επίσημη παρουσίαση της δράσης έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, παρουσία στην οποία είχαν οι Θόδωρος Τσαϊρίδης, (πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης), Γιώργος Τζατζάκης (πρόεδρος Αθλητικής Ενωσης Αστυνομικών Ελλάδας), Σταύρος Καλαφάτης (υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας -Θράκης), Νίκος Ζεϊμπέκης (αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεολαίας, Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και ταμίας ΕΟΚ), Μαρία Σαμολαδά (πρέσβειρα του καινοτόμου προγράμματος Live Without Bullying) και ο πατέρας του αδικοχαμένου Αλκη, Αριστείδης Καμπανός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments