Πολιτική

Ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία: Επικυρώθηκε με 181 «ναι» και 119 «κατά»

Ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία: Επικυρώθηκε με 181 «ναι» και 119 «κατά»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία: Επικυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Επικυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ. «Υπέρ» ψήφισαν 181 βουλευτές, ενώ «κατά» τάχθηκαν 119. Ειδικότερα, «ναι» στην ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία είπαν οι 157 βουλευτές της ΝΔ, οι 22 του ΚΙΝΑΛ, καθώς και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Κωνσταντίνα Αδάμου. Κατά τάχθηκαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Μετωπική στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία

Σε μετωπική σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη – Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης των ΗΠΑ στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, επεσήμανε ότι αναβαθμίζεται η θέση της Ελλάδας που αποτελεί πλέον βασικό εταίρο και συνομιλητή τους, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για συμφωνία χωρίς ανταλλάγματα.

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

Στη Βουλή μίλησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Με την φράση του Αμερικανού συγγραφέα Μαρκ Τουέην, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι πατριωτισμός είναι να στηρίζεις την πατρίδα σου συνεχώς και την κυβέρνησή του όταν το αξίζει.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εμείς προστατεύσαμε τα ευρωπαϊκά σύνορα

“Εμείς προστατεύσαμε τα ευρωπαϊκά σύνορα. Περιορίσαμε τις μεταναστευτικές ροές. Η συμφωνία λέει: Κοινή βούληση για αμοιβαία προστασία της κυριαρχίας απέναντι σε κάθε απειλή και ένοπλης επίθεσης. Στον ναύσταθμο της Σούδας αναβαθμίζονται όλες οι υποδομές και ο στρατηγικός χαρακτήρας της βάσης. Είναι το μόνο αγκυροβόλιο στην ανατολική μεσόγειο που μπορεί να δέσει αμερικανικό αεροπλανοφόρο” σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία υπενθυμίζοντας τη στάση του ως πρωθυπουργού ξεχνώντας τις πορείες στην πρεσβεία των ΗΠΑ και προσθέτοντας ότι «είναι ξένη γλώσσα για εσάς η γλώσσα του πατριωτισμού σε ένα θέμα που απαιτεί μέγιστη υπευθυνότητα».

Τσίπρας στη Βουλή: Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε απόλυτη αίσθηση ευθύνης να υπερασπιστούμε την εθνική γραμμή

Κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «από τα χρόνια του Παπάγου έχει να αναγορευτεί πολιτικός παράγοντα ο πρέσβης των ΗΠΑ». «Δεν ήξερα να σας φωνάξω να είστε και εσείς παρών όταν θα μιλήσω με τους πρέσβεις» πρόσθεσε παρουσιάζοντας ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του Φεβρουαρίου του 2022.

«Το να μου κουνάτε εσείς το δάχτυλο για διπλή στάση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής πάει πολύ, που συμμετείχατε στα συλλαλητήρια για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας και όταν γίνατε πρωθυπουργός τα ξεχάσατε όλα και την τιμάτε και την τηρείτε και όλα τα κάνετε. Μόνο φοβάστε να φέρετε προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας μην τα καταψηφίσει η μισή σας ΚΟ», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε για τη στάση που εκφράζει το κόμμα του ότι «δεν είναι ζήτημα συγκυρίας το ότι έχουμε αυτή τη στάση, δεν έχουμε ανάγκη να το παίζουμε ούτε φιολαμερικανοί ούτε αντιαμερικανοί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments