Πολιτισμός

Βερολίνο: Οίκος ανοχής μεταμορφώθηκε σε στούντιο τέχνης

Βερολίνο: Οίκος ανοχής μεταμορφώθηκε σε στούντιο τέχνης

Πηγή Φωτογραφίας: Hadas Hinkis

Βερολίνο: «Ιστορικά οι οίκοι ανοχής πάντα ενέπνεαν τον πολιτισμό»

Το Βερολίνο είναι εδώ και πολύ καιρό μια πόλη όπου η ηδονή και ο πολιτισμός έχουν συνυφαστεί, από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης μέχρι το περίφημο KitKatClub. Η Lady Velvet Steel είναι γοητευμένη από αυτή την ιστορία και τον ρόλο που έχουν παίξει οι οίκοι ανοχής σε αυτήν — τόσο πολύ που αυτή και η επιμελήτρια τέχνης Lilith Terra άνοιξαν το Studio Lux, έναν οίκο ανοχής BDSM, που θα εξάγη τον πολιτισμό της χώρας.

«Ιστορικά οι οίκοι ανοχής πάντα ενέπνεαν τον πολιτισμό», είπε χαρακτηριστικά στο ARTnews.

Στις αρχές Απριλίου, το Studio Lux άνοιξε μια έκθεση τέχνης με τίτλο «Τέχνη, Έρωτας και Μετρητά» που παρουσίαζει έργα τέχνης από εργάτριες του σεξ, εμφανίζονται επίσης DJ ντυμένοι με λατέξ. Όλες οι αίθουσες είναι ανοιχτές για το κοινό από τη νύχτα των εγκαινίων.

Τα έργα είναι από γλυπτά με πλοκάμια μέχρι ελαιογραφίες, επίσης υπάρχουν άφθονες φωτογραφίες, τις οποίες η Terra θεωρεί κατάλληλο μέσο λόγω της συσχέτισής της με την πορνογραφία. Η Terra είπε ότι ελπίζει ότι η έκθεση μπορεί να οικοδομήσει συνδέσμους μεταξύ των διαφορετικών αλλά συνδεδεμένων κόσμων της τέχνης και του φετίχ. «Είναι συναρπαστικό να πηγαίνεις σε έναν χώρο σαν αυτόν για να κοιτάξεις την τέχνη, να έρθεις σε επαφή μεταξύ εργαζομένων του σεξ και λάτρεις της τέχνης», είπε η Terra στο ARTnews.

«Η τέχνη είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τις εργάτριες του σεξ να μεσολαβήσουν τις εμπειρίες τους σε ένα κοινό που δεν θα μπορούσε ποτέ να το καταλάβει διαφορετικά»

Η Terra, η οποία δεν είναι εργαζόμενη του σεξ, αλλά η δική της εντυπωσιακή φωτογραφία συχνά εμφανίζει μια αισθητική που βασίζεται στην κουλτούρα του BDSM, αμφισβήτησε τα όρια μεταξύ τέχνης και έρωτα. «Τι σημαίνει ερωτικό;» είπε. «Δεν είναι μόνο η εμφάνιση των γεννητικών οργάνων – είναι ένα ευρύ φάσμα. Αυτό είναι ενδιαφέρον.” Η γλύπτρια και στρίπερ Τζίντζερ Αντζέλικα στεκόταν δίπλα στο «Hourly Rate Smile», το νέον γλυπτό της με ένα ζευγάρι λαχταριστά ροζ χείλη με ένα πράσινο φίδι να κρυφοκοιτάζει. Το έργο, σύμφωνα με την Angelica, είναι ένα σχόλιο για τη συναισθηματική εργασία που κάνουν οι εργάτριες του σεξ στους χώρους εργασίας τους, ανατρέποντας τις τυπικές διαφημιστικές εικόνες που εμπορευματοποιούν τα γυναικεία σώματα για το ανδρικό βλέμμα. 

Το μοναδικό πλεονέκτημα της έκθεσης του Studio Lux, σύμφωνα με τον Kantorowicz, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να «αφαιρέσει το στίγμα» κάνοντας ανοιχτούς τους οίκους ανοχής για άτομα που συνήθως δεν τους επισκέπτονταν. Η τέχνη που εκτίθεται μπορεί να παίξει παρόμοιο ρόλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments