Ελλάδα

ΑΠΘ: Φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή σε 48χρονο για εξύβριση αστυνομικών

ΑΠΘ: Φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή σε 48χρονο για εξύβριση αστυνομικών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΑΠΘ: Σε φυλάκιση 6 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το ΜΠΘ ο 48χρονος που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της εξύβρισης αστυνομικών

Σε φυλάκιση έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 48χρονος που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της εξύβρισης αστυνομικών, κατά τα προ ημερών επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Το περιστατικό, το οποίο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και πυροδότησε ένταση εκείνη της στιγμή, συνέβη μπροστά στο Κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος, όπου ο 48χρονος απευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς και φέρεται να τους είπε «τι κάνετε, ρε, φοράτε παντελόνια», ενώ στη συνέχεια «αποπειράθηκε να αρπάξει σακίδιο με δακρυγόνα», όπως κατέθεσε αστυνομικός.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την πράξη του, λέγοντας ότι πρόθεσή του ήταν να «διαλύσει τις αντιμαχόμενες πλευρές».

«Ως απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, πολίτης της χώρας και πατέρας προέτρεψα τους φοιτητές να πάνε να διαβάσουν, και τους αστυνομικούς να μην τα βάζουν με πιο αδύναμους σωματικά, όπως είναι οι φοιτητές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι βρέθηκε στο σημείο επιστρέφοντας από τη δουλειά του (σ.σ. κατά δήλωσή του είναι τραπεζικός υπάλληλος).

Ζήτησε δε, συγγνώμη από τους αστυνομικούς επειδή «έθιξα τον ανδρισμό τους», ενώ ολοκλήρωσε την απολογία του με την φράση «ειρήνη υμίν». Ο 48χρονος άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελία για εισβολή ατόμων και διακοπή μαθημάτων στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ

Προκαταρκτική έρευνα προκάλεσε καταγγελία της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ότι το πρωί της περασμένης Τετάρτης άγνωστοι μπήκαν σε αίθουσες του Νέου Κτιρίου της Σχολής και διέκοψαν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει έρευνα από την αστυνομία για την ταυτοποίηση των δραστών και διερευνώμενο αδίκημα αυτό της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments