Πολιτισμός

Astrid Terrazas: Αινιγματικές σχέσεις με αινιγματικούς πίνακες

Astrid Terrazas: Αινιγματικές σχέσεις με αινιγματικούς πίνακες

Πηγή Φωτογραφίας: astridterrazas.com - Widewalls - Shades Of Noir

Astrid Terrazas: Στους καμβάδες της εστιάζει στις ανάγκες και τους κύκλους του σώματός που κάνουμε από τα 20 μας μέχρι τα 80 μας. 

Ζωντανοί με προσωπικότητα και δυνατά σύμβολα είναι, οι καμβάδες της Astrid Terrazas που λειτουργούν σαν κάρτες ταρώ, με θολά τοπία γύρω από εμβληατικού πυρήνες. Γεμίζει τους καμβάδες της με απεικονίσεις παραθύρων, έργα με πλακάκια, βιτρό, ακόμη και άλλους πίνακες, σπάζοντας το επίπεδο της εικόνας με επικαλυπτόμενα οπτικά πεδία. Η προοπτική δεν είναι σταθερή. Ορισμένα μονόχρωμα φόντα αγγίζουν τα όρια του διαστήματος ενός διαγράμματος ή ενός βιβλίου.

Στους καμβάδες της η γυναίκα εστιάζει στις ανάγκες και τους κύκλους του σώματός που κάνουμε από τα 20 μας μέχρι τα 80 μας

Αυτή η οπτική ρευστότητα μεταφέρεται στις αφηγήσεις των έργων της. Αν και τα έργα περιέχουν βιογραφικούς και ιστορικούς υπαινιγμούς, είναι εύκολο κανείς να τα εμηνεύσει και να δει ζώδια ή μεξικανικές λαογραφικές παραδόσεις. Η Terrazas χρησιμοποιεί συχνά ζώα για να υποδηλώσει συγκεκριμένα συναισθήματα και βοτανικά σχέδια. Ο ταύρος, για παράδειγμα, είναι ένα επαναλαμβανόμενο σύμβολο που παρομοιάζεται με την οργή και το άγχος. Αλλά η Terrazas δίνει μια άλλη διάσταση αυτή του συμπαθητικού, πλαισιώνοντας την επιθετικότητα του ταύρου ως μέρος ενός κύκλου ανταγωνισμού και τραυματισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments